Για την επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ στην Αθήνα

Από τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ - Αθήνα 06-10-20
Από τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ – Αθήνα 06-10-20 / Πηγή: Eurokinissi

Του Τριαντάφυλλου Φωτιάδη, Αντιπλοίαρχου Π.Ν ε.α

Η άφιξη του ΓΓ του ΝΑΤΟ στη χώρα μας μετά την επίσκεψη στην Τουρκία μυρίζει μπαρούτι, θάνατο, νέα δεινά για το λαό μας.

Φέρνει στη μνήμη μέρες πολέμου, με τους «ανθρωπιστικούς» νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, τις θανατηφόρες βόμβες γεμάτες με απεμπλουτισμένο ουράνιο, δολοφονώντας το λαό της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας και όλα αυτά με τη συναίνεση και συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης.

Την εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου, τις επεμβάσεις στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, το βομβαρδισμό της Λιβύης κ.α.

Δεν ήρθε για καλό, γιατί όταν τα γεράκια του πολέμου τριγυρίζουν στην περιοχή και στη χώρα μας, μόνο επικίνδυνο μέλλον ετοιμάζουν για τον ελληνικό λαό, είναι από τη «φύση» τους αρπακτικά.

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη-Στόλτενμπεργκ επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι στόχος τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ΝΑΤΟ, είναι η διατήρηση της Νατοϊκής συνοχής.

Ο γγ του ΝΑΤΟ δήλωσε ευγνώμων για τη συνεισφορά της Ελλάδας στη λυκοσυμμαχία και τόνισε το γεγονός ότι η Ελλάδα δαπανά πάνω από 2% του ΑΕΠ για «αμυντικούς» σκοπούς, όπως και τη συμμετοχή μας στις αποστολές του ΝΑΤΟ, από το Αφγανιστάν μέχρι το Κόσσοβο.

Πηγή: ΝΑΤΟ

Παράλληλα χαιρέτισε την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, καθώς όπως είπε αυτό θα ενδυναμώσει το ΝΑΤΟ.

Και φυσικά μούγκα για την συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και Κύπρου, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με την αυξανόμενη ρωσική παρουσία στη Μεσόγειο.

Στο ίδιο πνεύμα και ο Μητσοτάκης καθώς τόνισε ότι «όσο ενισχύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας άλλο τόσο αυξάνονται και οι επιχειρησιακές δυνατότητες του ΝΑΤΟ», να ποιος είναι ο πραγματικός προσανατολισμός των Ενόπλων Δυνάμεων και των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα δήλωσε ότι: «Πρόκειται για έναν κίνδυνο που καραδοκεί σε μία ζώνη στρατηγικού ενδιαφέροντος και για τις Ηνωμένες Πολιτείες….»

Δήλωση που δείχνει το δρόμο για τη λύση στις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο καθώς στρώνεται το τραπέζι για τη «συνεκμετάλλευση» υπό ευρωατλαντική εποπτεία.

Μπορεί η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης να αναγορεύουν το ΝΑΤΟ σε παράγοντα «ειρήνης» «ασφάλειας και «σταθερότητας» ο λαός όμως γνωρίζει πολύ καλά τη δράση και το δολοφονικό χέρι του ΝΑΤΟ.

Μετά και την πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση αποδεικνύεται ότι ο κίνδυνος ακόμα και μιας νέας, γενικευμένης πολεμικής αντιπαράθεσης στην περιοχή μας παραμένει υπαρκτός.

Όσο η χώρα μας θα αποτελεί ορμητήριο και δύναμη υποστήριξης των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο κίνδυνος εμπλοκής σε ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καθώς μετατρέπεται σε στόχο άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Ο λαός μας χρειάζεται να οργανώσει τον αγώνα του για να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Να παρέμβει αποφασιστικά ενάντια στα σχέδια, και την εξουσία του κεφαλαίου, χαράζοντας το δικό του δρόμο, για μια νέα κοινωνία με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Τριαντάφυλλος Φωτιάδης
Αντιπλοίαρχος Π.Ν ε.α

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...