Για τον 63ο Γύρο Διερευνητικών Επαφών

Στις 6 Οκτώβρη, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, θα διεξαχθεί στην Άγκυρα ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελληνικής και Τουρκικής κυβέρνησης. Ήδη έχουν ειπωθεί αρκετά στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, σχετικά με το καθεστώς των διερευνητικών. Διφορούμενα δημοσιεύματα, άλλα με χαμηλές προσδοκίες και άλλα με τυμπανοκρουσίες για τα «εφόδια» που έχει και αυτή τη φορά η κυβέρνηση – εννοώντας την πρόσφατη στρατηγική συμφωνία με την κυβέρνηση της Γαλλίας – προσπαθούν να κρύψουν την ουσία των διερευνητικών επαφών.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι και στους προηγούμενους γύρους η ελληνική κυβέρνηση είχε το «εφόδιο» της στρατηγικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ και τις ευχές όλων των ισχυρών συμμάχων. Αυτό όμως που πάλι αποδείχθηκε από τις επαφές, ήταν η προθυμία της ελληνικής αστικής τάξης να παζαρέψει για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλίων τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας.

Το εξάμηνο που μεσολάβησε από τον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών, δεν χαρακτηρίζεται από θετικές για τον λαό μας εξελίξεις. Δεν είναι μόνο οι συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου, οι τουρκικές NAVTEX που δεσμεύουν περιοχές για στρατιωτικές ασκήσεις και έρευνες, ούτε οι δηλώσεις «ετοιμότητας» της Τουρκικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί αυτά που θεωρεί δικά της. Είναι και κάτι ακόμα:

Είναι η προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να εμπλέξει τη χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των συμμάχων της, όπου γης. Γι’ αυτό το λόγο στέλνει αποστολή των ΕΔ στη Σ. Αραβία σημαδεύοντας το Ιράν, αντικαθιστώντας την Αμερικάνικη αποστολή που μετακινείται προς τον Ειρηνικό Ωκεανό και τη Νότια Σινική Θάλασσα,. Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθεί και η συμφωνία με τη Γαλλία με τις ρήτρες αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής (βλ. ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ενάντια σε τρίτες χώρες και λαούς).

Είναι το ίδιο το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσονται οι σχέσεις των δύο χωρών και εξελίσσεται η διαπραγμάτευση. Το πλαίσιο αυτό δεν είναι άλλο από την ανάγκη του ΝΑΤΟ και των συμμάχων της Ελληνικής αστικής τάξης και των κυβερνήσεων να θωρακίσουν την περιοχή, ενάντια στα ανταγωνιστικά συμφέροντα της Κίνας και της Ρωσίας.

Ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθεί από την παραπλανητική προσπάθεια των αστικών ΜΜΕ να παρουσιάσουν το μαύρο σαν άσπρο. Σκόπιμα προβάλουν μόνο τον «εκνευρισμό» της Τουρκίας για τη συμφωνία της Ελληνικής με τη Γαλλική κυβέρνηση, «ξεχνώντας» τα μεγάλα συμφέροντα που δένουν τη Γαλλική με την Τουρκική αστική τάξη, τόσο εντός του ΝΑΤΟ, όσο και της ΕΕ, στρατηγικός σύμμαχος της οποίας είναι η Τουρκία.

Να μην ξεχνά ότι η περιβόητη ρήτρα αμυντικής συνδρομής που εμπεριέχεται στη συμφωνία είναι αμοιβαία, που σημαίνει ότι οι ΕΔ της χώρας μας και ο λαός μας μπαίνουν στο στόχαστρο των εχθρών της Γαλλικής αστικής τάξης, με τη υπογραφή της κυβέρνησης και της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

Αντίθετα, ο λαός μας χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα να παρέμβει αποφασιστικά στις επικίνδυνες εξελίξεις που διαμορφώνονται και εγκυμονούν πολύ μεγάλους κινδύνους για την ασφάλειά του.

Δείτε ακόμα...