Γιάννης Δελής: ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ τροφοδοτούν την τουρκική προκλητικότητα

Γιάννης Δελής: ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ τροφοδοτούν την τουρκική προκλητικότητα

Την ανησυχία του ΚΚΕ για την επικίνδυνη τροπή που μπορεί να πάρουν τα πράγματα στα Ελληνοτουρκικά, εξέφρασε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο «One». Σημείωσε πως ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ τροφοδοτούν την τουρκική προκλητικότητα καθώς «είναι διατεθειμένες να κάνουν όλα τα χατίρια στην Τουρκία για να την κρατήσουν στο λεγόμενο δυτικό στρατόπεδο», στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία. Αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί δεν αναγνωρίζουν εθνική κυριαρχία στα νησιά, αλλά μόνο ΝΑΤΟικό έδαφος, επισήμανε, επικαλούμενος δηλώσεις Αμερικανών και ΝΑΤΟικών αξιωματούχων. 

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στα Πανεπιστήμια χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρουσία της Αστυνομίας μέσα στα Ιδρύματα ενώ κατήγγειλε και τις προβοκατόρικες ομάδες που προκαλούν την παρουσία της Αστυνομίας.

Σημείωσε πως η μεγάλη εικόνα είναι η αλλαγή του Πανεπιστημίου με βάση τον νόμο του υπ. Παιδείας, που μετατρέπει τα ιδρύματα σε ανώνυμες εταιρείες.

«Οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα χρησιμοποιούν τις υποδομές των Πανεπιστημίων, αλλά και τα ίδια μορφωτικά προϊόντα, τα πτυχία, τα οποία θα υποβαθμιστούν, τα μεταπτυχιακά πωλούνται ήδη πανάκριβα στους φοιτητές και το ίδιο θα γίνει στα διδακτορικά, τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά κλπ. Ακριβώς για αυτούς τους σκοπούς, είναι απαραίτητη η παρουσία της Αστυνομίας, με βάση τη λογική της κυβέρνησης», κατέληξε ο Γ. Δελής.

Δείτε ακόμα...