Γιάννης Δελής: Οι αγρότες βρίσκονται στα μπλόκα εξαιτίας μιας άδικης πολιτικής

Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ

Οι αγρότες βρίσκονται στα μπλόκα εξαιτίας μιας άδικης πολιτικής που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια, που απορρέει από τη νέα ΚΑΠ, την οποία το 2020 ψήφισαν εκτός της ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ κι ας κάνουν τώρα ότι διαφωνούν. Αυτό επισήμανε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Action 24» το πρωί της Πέμπτης 1η Φλεβάρη. Σημείωσε ότι οι μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών, των φοιτητών, των εργαζομένων καταρρίπτουν το επιχείρημα που ακούγαμε μέχρι τώρα από την κυβέρνηση, πως ο λαός δεν αντιδρά γιατί αποδέχεται την ασκούμενη πολιτική. 

Ο κομμουνιστής βουλευτής σημείωσε πως δύο είναι τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών κι έχουν δίκιο που αγωνίζονται: Το κόστος παραγωγής που έχει φθάσει στα ύψη και οι χαμηλές τιμές που πωλούν τα προϊόντα τους, με αποτέλεσμα να κερδίζουν οι μεσάζοντες και να χάνουν οι αγρότες, αλλά και οι καταναλωτές, όταν ένα προϊόν οι αγρότες το πωλούν 20 λεπτά και οι καταναλωτές το αγοράζουν 2 ευρώ. Επίσης, δίκαιο είναι και το αίτημά τους να έχουν δικαίωμα στο αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως οι εφοπλιστές και στήριξη του εισοδήματός τους. 

Για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, επισήμανε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα κάνει πως διαφωνεί αλλά στην ουσία στηρίζει τη λειτουργία τους ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση που πιεσμένη από τις κινητοποιήσεις καταφεύγει στον κοινωνικό αυτοματισμό για να χτυπήσει τον δίκαιο αγώνα τους. 

Δείτε ακόμα...