Γιάννης Τασιούλας: Η καταστολή πάει χέρι – χέρι με την αντεργατική πολιτική

Κλούβες ΜΑΤ-Αστυνομία
Πηγή: Eurokinissi

Η καταστολή, η αστυνομική βία και αυθαιρεσία, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας, των διαδηλώσεων, οι απειλές και οι καταδίκες απέναντι σε εργαζόμενους και συνδικάτα που αγωνίζονται, η κήρυξη όλων των απεργιών ως παράνομες και καταχρηστικές είναι διαχρονικά το όπλο όλων των κυβερνήσεων για να προωθήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου επιχειρώντας να βάλουν στο γύψο τους αγώνες των εργαζομένων και να ελέγχουν το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό της πάλης. Η καταστολή πάει χέρι – χέρι με την αντεργατική πολιτική.

Είναι ζωντανή η απόδειξη που δείχνει ότι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις επιδιώκουν πάση θυσία να υλοποιηθεί μια πολιτική που συνθλίβει τις ανάγκες των εργαζομένων. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει το χεράκι τους στην ενίσχυση του κατασταλτικού οπλοστασίου απέναντι στο εργατικό κίνημα και τους αγώνες του.

Είναι πέρα για πέρα υποκριτικές οι καταγγελίες για την υπαρκτή καταστολή και αστυνομική βία από όσους έχουν ψηφίσει με «χέρια και με πόδια» νόμους που ενίσχυσαν το κατασταλτικό οπλοστάσιο. Η αλήθεια είναι ότι τα κόμματα του κεφαλαίου αλληλοσυμπληρώνονται στην προώθηση των κατασταλτικών μέτρων, όταν έχουν την ευθύνη της κυβέρνησης. Ως αντιπολίτευση «κελαηδάνε» και καταγγέλλουν, αλλά ως κυβέρνηση θωρακίζουν με όλους τους τρόπους τα συμφέροντα του κεφαλαίου.  

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε νόμο για τον περιορισμό του δικαιώματος της Απεργίας και ενίσχυσε τις δυνάμεις καταστολής με αύρες που εκτοξεύουν νερό απέναντι σε εργαζόμενους που αγωνίζονται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε την αντεργατική σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ και προώθησε νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ασφυκτικό πλαίσιο στη λειτουργία των συνδικάτων, στις αρχαιρεσίες και τις Γενικές συνελεύσεις των σωματείων, έβαλε βάσεις για το φακέλωμα των εργαζομένων. Αξιοποίησε γρήγορα και χρησιμοποίησε τις γνωστές αύρες της Αστυνομίας απέναντι σε εργαζόμενους που διαδήλωναν, όπως έγινε την ημέρα του Πολυτεχνείου αλλά και νωρίτερα στη συγκέντρωση κατά της Ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι απαιτούσαν να μπουν οι ΝΑΖΙ στη φυλακή.

Επίσης όλα αυτά τα χρόνια, ολόκληρες δεκαετίες, το εργατικό λαϊκό κίνημα έχει γίνει στόχος της χρήσης τόνων χημικών από τις δυνάμεις καταστολής.

Η καταστολή, ως «μαστίγιο» του συστήματος, έρχεται σε πρώτο πλάνο, όταν οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να κάνουν εύκολα με το «καρότο» τη βρώμικη δουλειά που τους έχει αναθέσει το κεφάλαιο

Εν μέσω πανδημίας, με σμπαραλιασμένο το δημόσιο σύστημα υγείας από την πολιτική που ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια, με τον κόσμο να πεθαίνει στις ουρές των νοσοκομείων, η κυβέρνηση ενισχύει την καταστολή αντί να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία.

Αντί για θεραπεία σε νοσοκομεία η κυβέρνηση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ρίχνει ξύλο και χημικά για να προστατεύσει την υγεία μας!!!

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με καταστολή, με αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Δεν αντιμετωπίζεται με απειλές και πρόστιμα. Δεν αντιμετωπίζεται με αύρες, χημικά και γκλόπς.

Η πανδημία αντιμετωπίζεται με στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, με πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των νοσοκομείων. Αντιμετωπίζεται με άμεση επίταξη χωρίς οικονομικές αποζημιώσεις του ιδιωτικού τομέα υγείας. Αντιμετωπίζεται με ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας στα σχολεία όπως διεκδικεί το εργατικό κίνημα, οι μαθητές και οι φοιτητές. Με μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση και την όξυνση της επίθεσης οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν τον αγώνα τους με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες τους, την προστασία της υγείας και της ζωής τους. Η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο βρίσκεται στο δρόμο της σύγκρουσης με τη σημερινή βαρβαρότητα. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα με τους αγώνες τους θα τσακίσουν την καταστολή της εξουσίας του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Με τον οργανωμένο, μαζικό αγώνα τους οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να απαιτήσουν:

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα η καταστολή, η αστυνομική βία και αυθαιρεσία.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα η χρήση χημικών και των εκτοξευτήρων νερού με τις αύρες απέναντι σε διαδηλωτές.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων, που επιχειρούν να βάλουν «θηλιά» στη λειτουργία και το περιεχόμενο των συνδικάτων.
  • Να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

*Ο Γιάννης Τασιούλας είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Δείτε ακόμα...