Γιώτα Ταβουλάρη: Καμία εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς

Γιώτα Ταβουλάρη
Γιώτα Ταβουλάρη

Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει και να στήνει φιέστες για το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, την αρμάδα του θανάτου των Ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας, για τους εργαζόμενους και το λαό, όμως, είναι ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών και οι πολεμικές τους μηχανές που σπέρνουν ανά τον κόσμο, δυστυχία, ξεριζωμό, προσφυγιά, θάνατο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετώντας τα σχέδια και τους στόχους της αστικής τάξης της Ελλάδας για αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή, προσφέρουν γη και ύδωρ στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Διαχρονικά αυτό κάνουν οι κυβερνήσεις του κράτους των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των εκμεταλλευτών του μόχθου των εργαζόμενων και του λαού μας. Η γεωστρατηγική αναβάθμιση γι αυτούς σημαίνει περισσότερα κέρδη και ισχύ, ενώ για το λαό περισσότερα βάσανα, φτώχεια και το μεγαλύτερο κίνδυνο της πολεμικής εμπλοκής που θα τον μετατρέψει σε τροφή για τα κανόνια τους!

Ο πόλεμος και η ειρήνη των ιμπεριαλιστών – εκμεταλλευτών τσακίζει τα δικά μας δικαιώματα, τη δική μας ζωή! Χαρακτηριστικό παράδειγμα και συνάμα τεράστια πρόκληση το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας, με τους εργαζόμενους και βιοπαλαιστές να μετρούν καθημερινά πληγές στην υγεία τους και νεκρούς, η κυβέρνηση πετσοκόβει ακόμα περισσότερο τις πενιχρές παροχές για τη δημόσια υγεία και την ίδια στιγμή ενισχύει με εκατομμύρια ευρώ την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, ξοδεύει περισσότερα σε εξοπλιστικά προγράμματα, σε δυνάμεις καταστολής και ταυτόχρονα νομοθετεί υπέρ της πλουτοκρατίας και ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Τα δικά μας συμφέροντα βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά των κεφαλαιοκρατών και των κυβερνήσεων τους. Οι δικές μας ανάγκες όχι μόνο δεν εξυπηρετούνται, αλλά υπονομεύονται από τους ιμπεριαλιστές και τους οργανισμούς τους, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Καμία εμπλοκή, λοιπόν, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς. Οργανώνουμε την πάλη μας για να γίνουμε εμείς οι αφέντες του τόπου μας και του πλούτου που παράγουμε, για να αποδεσμευτούμε από τη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών!

Γιώτα Ταβουλάρη
Πρόεδρος της ΟΕΦΣΕΕ
Μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...