Γονείς φαντάρου της ΕΛΔΥΚ ζητούν να μην συμμετέχουν Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικοί στον πόλεμο στην Ουκρανία

Αλεξιπτωτιστές της 82ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο του Ρεζόφ, στην Πολωνία.

Είμαστε γονείς στρατευμένου που υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ (Κύπρο) και παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά και τις κινήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης.

Είναι πια αντιληπτό σε όλους ότι η χώρα μας, μαζί με το σύνολο σχεδόν του λεγόμενου “Δυτικού κόσμου”, σύρεται να συμμετέχει όλο και πιο δραστήρια στη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας, με προτροπή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η συμβολή μας δεν περιορίζεται πια σε “ανθρωπιστική – αμυντική” βοήθεια, όπως υποστηριζόταν αρχικά, αλλά παίρνει πια τη μορφή βαρέος οπλισμού, αντιαρματικού και αντιαεροπορικού, σε βάρος ακόμα και της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας. Πρόσφατα μάλιστα, αρχίζει να ψιθυρίζεται και η συνεισφορά “έμψυχου υλικού”, δηλαδή Ελλήνων στρατιωτών!

Θεωρούμε απαράδεκτη κάθε τέτοια σκέψη, που όχι μόνο δεν υπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας μας, αλλά τα αντιστρατεύεται ευθέως, όπως και κάθε προσπάθεια ειρήνευσης των αντιμαχόμενων πλευρών. Τα στρατευμένα παιδιά του λαού εκπαιδεύονται για να υπερασπιστούν την ειρήνη και την ακεραιότητα της χώρας, όχι για να υπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των διεθνών κερδοσκόπων.

Δυστυχώς, ο λαός μας έχει πλούσια εμπειρία τέτοιων «αποστολών», από τον πόλεμο της Κριμαίας μέχρι και τη μακρυνή Κορέα, ή πιο πρόσφατα στο Αφγανιστάν και αλλού. Τα μόνα μας κέρδη από τέτοιες εκστρατείες ήταν αδικοχαμένα νιάτα, σακατεμένες ζωές, αλλά και χρέη που ακόμα πληρώνουμε.

Επιπλέον, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αλληλεγγύη μας προς τον Ουκρανικό λαό, όπως και προς κάθε δοκιμαζόμενο λαό, αλλά όχι και προς το κράτος της Ουκρανίας, που εδώ και χρόνια ρέπει απροκάλυπτα προς το ναζισμό, απειλώντας να εξελιχθεί σε αναβίωση του εφιάλτη του προηγούμενου αιώνα.

Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε:

  • Να αναθεωρηθεί κάθε σκέψη εμπλοκής στον πόλεμο.
  • Να διακοπεί κάθε αποστολή πολεμικού υλικού
  • Να μην συμμετάσχουν Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικοί στη σύγκρουση
  • Να κλείσουν οι νατοϊκές βάσεις.

Οι γονείς
Βαγγέλης Μαγκίρης
Νέλλη Σκουλούδη

Δείτε ακόμα...