Γρ. Συμεωνίδης: Σύγκρουση με τους σχεδιασμούς που μας σέρνουν στην άβυσσο του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Στην μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, στην πόλη της Πάτρας, έστειλε γραπτή παρέμβαση ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, Αντισμήναρχος, Ιπτάμενος ε.α. ο οποίος σημείωσε: 

«Μπορεί στην Πάτρα οι μάσκες να πέφτουν μόνο μια φορά τον χρόνο, με την λήξη του Καρναβαλιού, αυτό που συμβαίνει όμως στην κεντρική αλλά και στην περιφερειακή πολιτική σκηνή των κομμάτων του κεφαλαίου, δεν έχει τελειωμό, οι μάσκες πέφτουν και ξαναπέφτουν καθημερινά και χωρίς καμιά ντροπή, μας αποκαλύπτουν το ποιοι πραγματικά είναι.

Αρκούν ορισμένα μόνο, που έχουν σχέση με την Άμυνα και την Εθνική κυριαρχία για να δούμε πως πραγματικά την υπηρετούν, οι λάτρεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και ΗΠΑ.

Σε ένα μήνα, θα κλείσουμε ένα χρόνο από την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Οι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί και τραυματίες και τα εκατομμύρια προσφύγων που υπάρχουν στην καρδιά της Ευρώπης, είναι σαν μην υπάρχουν, δεν αναφέρονται πουθενά.

Αυτό το οποίο αποκαλύφθηκε όμως, εξαιτίας της συμμετοχής της Ελλάδας με το μπλοκ του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, είναι ο πραγματικός σκοπός των εξοπλισμών που κάνουμε ως χώρα.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έστησε για τα καλά τον χορό των εξοπλισμών και μας κατέταξε δεύτερη χώρα στο ΝΑΤΟ ως ποσοστό του ΑΕΠ. Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ και το θέμα εξοπλισμοί, πήρε ασύλληπτες διαστάσεις.

Ο προϋπολογισμός για εξοπλισμούς μέσα στα δύο τελευταία χρόνια έγινε εξαπλάσιος, την ώρα που γίνονται περικοπές σε Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια και η κυβέρνηση μοιράζει ψίχουλα αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματα σωματείων και φορέων για γενναία αύξηση μισθών, συντάξεων και ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας.

Δεν φτάνει που η Ελληνική Αμυντική βιομηχανία, απαξιώνεται διαχρονικά και συστηματικά, οι εξοπλισμοί που έχει χρυσοπληρώσει ο Ελληνικός λαός (ΒΜΡ-1, S-300, Patriot, κλπ.), χαρίζονται ακόμη και σε τυπικά μη συμμάχους, όπως η Ουκρανία, για να κερδίσουμε την εύνοια των «μεγάλων συμμάχων» από την μια αλλά και τις απειλές της Ρωσίας από την άλλη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Παράλληλα έχουμε μια αργή αλλά αποκαλυπτική αλλαγή, στην χρησιμοποιούμενη γεωπολιτική ορολογία των εκάστοτε κυβερνητικών εκφραστών, με σκοπό την αλλαγή στη συνείδηση του λαού, βασικών εννοιών.

Οι κυβερνητικές δηλώσεις περί ”ΝΑΤΟϊκών νησιών” πριν λίγες ημέρες, δεν έγιναν ”εκ παραδρομής”. Είναι κρίκος σε μια πολύ μακριά αλυσίδα παρόμοιων δηλώσεων που σκοπεύουν την διευθέτηση στα Ελληνοτουρκικά με σφραγίδα ”ΝΑΤΟϊκής συνοχής” και άρωμα συνεκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Από χρόνια αλλά ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, προβάλλεται και προωθείται με επιμονή η έννοια του ”ΝΑΤΟϊκού εδάφους ή χώρου”, όπου θα υπάρχει στην ουσία ”συγκυριαρχία” των εμπλεκόμενων κρατών υπό την εποπτεία και διαιτησία των ΗΠΑ.

Από τις ”γεωτρήσεις σε διαφιλονικούμενα ύδατα στην Ελλάδα” του Μπορέλ της ΕΕ, περάσαμε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έλεγε πως ”οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Τουρκία κάνει έρευνες σε αμφισβητούμενα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Ήταν«η αμερικανική κυβέρνηση πάλι, που έλεγε ότι ”δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας”, και πως να συμβεί άλλωστε αυτό, αφού οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας στα 10 ναυτικά μίλια και ανάλογα με την περίπτωση, μετρούν και ανάλογα. Οι αντίστοιχες αναφορές από τους εδώ εκπροσώπους όπως ο Κατρούγκαλος, ο Δένδιας κ.α., αναρίθμητες,

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που από κοινού στηρίζουν τον στόχο της ”ΝΑΤΟϊκής συνοχής” και της εμπλοκής με λιγότερα ή περισσότερα ”ανταλλάγματα” για την αστική τάξη, θα είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι απέναντι στον λαό, σε όποιες δυσμενείς εξελίξεις.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ποτέ από το μυαλό, ότι η συνέπεια και η προσήλωση των αστικών κομμάτων στην επίτευξη των επιδιώξεων των αφεντικών τους, δεν χωρά ενδοιασμούς. Η συγκυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου, μόνο συγκυριακή δεν ήταν. Διότι έτσι εξηγούνται οι συχνές συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου του Τσίπρα, με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ). Η συγκεκριμένη ένωση αποστράτων, δεν χάνει ευκαιρία για να παρουσιάζει τις ακροδεξιές – εμφυλιοπολεμικές της αντιλήψεις και έχει σταθερούς συνομιλητές της, όλα τα αντιδραστικά – φασιστικά φιντάνια που κατά καιρούς κυκλοφορούν.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν, μικρό μόνο μέρος του προσωπείου των κυβερνητικών και των υπολοίπων κομμάτων αστικής εξουσίας, που αποκαθηλώνεται καθημερινά. Μόνο το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια με σταθερότητα και από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, έριξε τις μάσκες στους σχεδιασμούς αυτούς και ”διέλυσε” τον ΝΑΤΟϊκό εφησυχασμό που καλλιεργούν, κάλεσε τον λαό να μη διαλέξει ”στρατόπεδο ληστών” στην Ουκρανία, μπήκε μπροστά στην οργάνωση της πάλης, για την απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Ο λαός μας, το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ, οι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους, καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορούν να έχουν σε όσους τον σέρνουν στην άβυσσο των επικίνδυνων εξελίξεων, αλλά μόνο στη δική τους δύναμη. Ο δικός τους αγώνας, και η σύγκρουση με τους σχεδιασμούς της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, μπορεί να μας βγάλει από τα σημερινά μεγάλα αδιέξοδα που βιώνουμε.

Και επειδή δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο για αυτά που κάνουμε, αλλά και για αυτά που δεν κάνουμε, αλλά θα μπορούσαμε να κάνουμε, σας καλώ να συμπορευτούμε με την πρόταση του ΚΚΕ σε όλες τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, διότι ένας άλλος κόσμος, σοσιαλιστικός, είναι δυνατός». 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...