Γυναίκα Αξιωματικός: Η ημέρα της Γυναίκας δεν είναι γιορτή, είναι υπενθύμιση για νέους αγώνες

Eurokinissi

Η καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως ημέρα της Γυναίκας είναι υπενθύμιση, δεν είναι γιορτή.

Υπενθύμιση για πάλης ξεκινήματα σε νέους αγώνες των γυναικών,  για τις αδικίες που συντελούνται σε βάρος τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους. 

Υπενθύμιση για τον εμπαιγμό και την πλάνη του σύγχρονου κράτους σε βάρος τους, περί ίσων δικαιωμάτων στην πολιτική και κοινωνική ζωή, περί ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων στην εργασία και στην μόρφωση, περί φροντίδας και προστασίας των ίδιων και των οικογενειών τους.

Η Καπιταλιστική οικονομία τροφοδοτείται και συντηρείται στην βάση του διαχωρισμού των ανθρώπων σε ισχυρούς και ανίσχυρους, στην εκμετάλλευση των πρώτων σε βαρών των δεύτερων. Η γυναίκα σε αυτή την κοινωνία της εκμετάλλευσης και της υποτίμησης κατέχει την θέση του υποζυγίου με πρόσχημα τη βιολογική και ενίοτε την πνευματική της κατωτερότητα.

Σε αυτό το σύστημα, ενώ περισσεύουν οι νόμοι και οι εξαγγελίες της πολιτείας για την ισότητα των ανθρώπων, οι γυναίκες καθίστανται πιο ευάλωτες από ποτέ.

Καλούνται να είναι αποτελεσματικές στην εργασία, στο σπίτι και στην οικογένεια χωρίς υποστηρικτικές δομές. Η γυναίκα στην σημερινή κοινωνία παρέχει δωρεάν υπηρεσίες, σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, εισπράττοντας επαίνους.  Καλύπτει τις ανεπάρκειες της πολιτείας αμισθί και εισπράττει, αναλόγως συνθηκών, χειροκρότημα ή καταδίκη.

Από αυτή την αδικία, καθόλου δεν εξαιρούνται οι γυναίκες στρατιωτικοί. Βιώνουν όμοιες συνθήκες με τις γυναίκες της υπόλοιπης κοινωνίας. Έρχονται αντιμέτωπες καθημερινά με φόρτο εργασίας τόσο στο στρατόπεδο, όσο και στο σπίτι. Η στολή και τα γαλόνια ούτε περιορίζουν, ούτε εξαλείφουν νοοτροπίες και υποστηρικτές συμπεριφορές  σε βάρος τους. 

Οι γυναίκες ανεξαρτήτως εργασιακού χώρου, ως το κατ’ εξοχήν εκμεταλλευόμενο μέρος αυτής της δοσμένης  τάξης πραγμάτων οφείλουν να οργανωθούν συλλογικά και να διεκδικήσουν την αποτίναξη των βαρών που έχουν άδικα επωμιστεί. Να διεκδικήσουν δομές για τη φύλαξη των παιδιών και τη φροντίδα των νοικοκυριών, ώστε να εξασφαλίσουν χρόνο και να συνειδητοποιήσουν την βαθιά εκμεταλλευόμενη θέση στην οποία βρίσκονται.  Να γίνουν μπροστάρισες στον αγώνα κατά της ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά τους. Να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες υγείας, παιδείας και ζωής δικής τους  αλλά και το μέλλον των παιδιών τους. Να αγωνιστούν για την ειρήνη και την ευημερία των οικογενειών τους και της κοινωνίας ολόκληρης.

Ας γυρίσουν τις πλάτες στο χειροκρότημα ή στην υποτίμηση που τους επιφυλάσσει, αναλόγως συνθηκών η πολιτεία και ας διαθέσουν τον δυναμισμό τους, τραβώντας το άρμα για μια ανώτερη κοινωνία, με σεβασμό για τις ίδιες και τα παιδιά τους. Για μια κοινωνία που θα έχει σαν βάση τον σεβασμό του ανθρώπου για τον άνθρωπο και όχι την εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο όπως γίνεται σήμερα.

Ας γίνει συνείδηση των γυναικών ο τόσο σημαντικός ιστορικός τους ρόλος.

Γυναίκα αξιωματικός

Δείτε ακόμα...