H καταστολή δεν θα περάσει

Φώτο Αρχείου / Καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο / Πηγή: Eurokinissi

Μετά το λαϊκό κύμα οργής, αγανάκτησης και καταδίκης που ξεσήκωσε η αστυνομική βία και καταστολή, ορισμένοι εκπρόσωποι αστυνομικών πασχίζουν να κάνουνε το μαύρο-άσπρο προκειμένου να υπερθεματίσουν του κρατικού αυταρχισμού.

Έτσι η Ένωση Αξιωματικών Αττικής σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τις χιλιάδες λαού και νεολαίας που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στη Νέα Σμύρνη «ανομοιογενείς ομάδες που οργανώθηκαν μεταξύ των με μοναδικό σκοπό να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις και να αφαιρέσουν τη ζωή από οποιοδήποτε αστυνομικό».

Αυτή είναι μια αισχρή, προβοκατόρικη τοποθέτηση. Τσουβαλιάζει τις χιλιάδες λαού και νεολαίας που οργανωμένα, με τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γυναικών και άλλες μαζικές οργανώσεις, συμμετείχαν στη συγκέντρωση με καθαρό το μέτωπο τους, με λίγους συγκεκριμένους κουκουλοφόρους προβοκάτορες που μαζί με την κυβέρνηση και άλλους υπόπτους μηχανισμούς, έστησαν τα επεισόδια και τον απαράδεκτο τραυματισμό του αστυνομικού.

Ακόμα παραπέρα η Ένωση Αξιωματικών ζητάει ακόμα πιο σκληρή καταστολή και στο νομικό πλαίσιο, αφού απαιτεί να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η επίθεση σε αστυνομικούς. Τι εννοεί δηλαδή;

Εδώ σήμερα πέφτουν 10 αστυνομικοί «ράμπο» πάνω σε ένα άοπλο, τον σαπίζουν στο ξύλο και μετά τον συλλαμβάνουν κιόλας γιατί τους επιτέθηκε λέει. Αν γίνει αυτό που ζητάει η Ένωση Αξιωματικών, θα πηγαίνει ο δαρμένος και κατηγορούμενος με ιδιώνυμο. Αυτές είναι θέσεις που αβαντάρουν ακόμα πιο πολύ την καταστολή.

Αντίστοιχα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης σε δήλωσή του αναφέρεται με υπαινιγμούς στο ΚΚΕ σχετικά με τη βάρβαρη επίθεση που είχε δεχθεί η διαδήλωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Πομπέο τον Οκτώβρη του 2019 στην Αθήνα.

Του θυμίζουμε ότι τότε τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά, κρότου λάμψης και γκλομπ ενάντια στον κύριο όγκο μιας διαδήλωσης όπου συμμετείχαν ακόμα και μανάδες με καροτσάκια με μικρά παιδιά επειδή οι διαδηλωτές «τόλμησαν» να πετάξουν μπογιές στο άγαλμα του μακελάρη Αμερικανού προέδρου Τρούμαν, που μαγαρίζει το κέντρο της Αθήνας.

Τότε οι διαδηλωτές απάντησαν αμυνόμενοι στην απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας. Τι έπρεπε να κάνουν δηλαδή; Να πουν και ευχαριστώ; Ο πρόεδρος της Ένωσης κάνει ότι δεν τα καταλαβαίνει αυτά και επιχειρεί και εκείνος να τσουβαλιάσει τέτοιες διαδηλώσεις με χούλιγκαν που δρουν προβοκατόρικα για να διαλύονται οι συγκεντρώσεις και να βρίσκουν μετά πάτημα από την κυβέρνηση, μέχρι όσους υποστηρίζουν την καταστολή.

Ό,τι και να λένε η μεγαλειώδης κινητοποίηση του λαού της Αθήνας, η συγκέντρωση του δεν αμαυρώνεται.

Έχουν ευθύνες, γιατί ως συνδικαλιστές υποτίθεται ότι έχουν καθήκον να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των αστυνομικών, να παλεύουν για να λυθούν τα προβλήματα που έχουν την αιτία τους στην κυβερνητική πολιτική.

Προβλήματα που επίσης βιώνει και ο λαός που κατεβαίνει στις συγκεντρώσεις. Και όχι να κάνουν συστάσεις και προτροπές στην κυβέρνηση για να κλιμακώσει την καταστολή και να τους λύσει τα χέρια να χτυπάνε.

Αυτές όμως οι απόψεις δεν εκφράζουν ούτε το σύνολο ούτε τα συμφέροντα των απλών αστυνομικών. Εξάλλου είναι γνωστό ότι οι ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις όπως είναι τα ΜΑΤ και η ΔΡΑΣΗ οι οποίες πρέπει να καταργηθούν, δεν χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης ακόμα και μέσα στις τάξεις των αστυνομικών.

Οι απλοί αστυνομικοί να γυρίσουν την πλάτη στα καλέσματα των υποτιθέμενων συνδικαλιστών.

Να μην δεχτούν να σηκώσουν χέρι ενάντια στο λαό που υποφέρει και αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τη ζωή του.

Ένας αστυνομικός

Δείτε ακόμα...