Η Aeroflot σταματά την πώληση εισιτηρίων για πτήσεις προς Καζακστάν με αναχώρηση πριν από τις 20 Ιανουαρίου

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί από το πρακτορείο TASS, η αεροπορική εταιρεία Aeroflot ανακοίνωσε ότι σταμάτησε την πώληση εισιτηρίων για πτήσεις προς το Καζακστάν που είχαν προγραμματιστεί πριν από τις 20 Ιανουαρίου.

Οι πωλήσεις εισιτηρίων για πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί από το Καζακστάν στη Ρωσία έως τις 21 Ιανουαρίου έχουν επίσης σταματήσει. Ο αερομεταφορέας ακύρωσε επίσης όλες τις δικές του πτήσεις από τη Μόσχα προς το Καζακστάν έως τις 10 Ιανουαρίου και από το Καζακστάν στη Ρωσία έως τις 11 Ιανουαρίου.

«Η Aeroflot βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών και το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών για την αποκατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας από/προς τη Δημοκρατία του Καζακστάν», αναφέρει η εταιρεία.

Η Aeroflot άρχισε να ακυρώνει πτήσεις προς το Καζακστάν από τις 5 Ιανουαρίου.

“Αυτή τη στιγμή, στους επιβάτες των ακυρωμένων πτήσεων επιστρέφονται τα χρήματα. Η Aeroflot προτείνει επίσης να επαναπρογραμματίσει τις πτήσεις από/προς το Καζακστάν για την περίοδο από 5 Ιανουαρίου έως 20 Ιανουαρίου 2022, σε πτήσεις με τον κωδικό SU στο ίδιο δρομολόγιο και στην ίδια κατηγορία υπηρεσιών για οποιεσδήποτε άλλες ημερομηνίες, αλλά εντός της περιόδου ισχύος του εισιτηρίου, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση», είπε σε ανακοίνωσή του ο αερομεταφορέας.

Όπως είναι γνωστό, διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές πόλεις του Καζακστάν στις 2 Ιανουαρίου, που κλιμακώθηκαν σε μαζικές ταραχές με κυβερνητικά κτίρια να λεηλατούνται σε πολλές πόλεις πολύ σύντομα. Η βία είχε ως αποτέλεσμα θανάτους και πολλούς τραυματίες. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev απευθύνθηκε στον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) ζητώντας βοήθεια από τον Οργανισμό υπό την ηγεσία της Ρωσίας. Ειρηνευτικές δυνάμεις έχουν ήδη αναπτυχθεί στο Καζακστάν. Ο νόμος και η τάξη, επιβεβαιώνουν οι αρχές του Καζακστάν, αποκαταστάθηκε σε όλες τις περιοχές της χώρας μέχρι το πρωί της 7ης Ιανουαρίου.

Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει τεταμένη στο Αλμάτι. Εκεί ακόμα σημειώνονται πυροβολισμοί, οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούν ειδική επιχείρηση. Στις 5 Ιανουαρίου, ο Τοκάγιεφ δήλωσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι τρομοκρατικές ομάδες κατέλαβαν το αεροδρόμιο του Αλμάτι και πέντε αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και ξένα. Αργότερα, το αεροδρόμιο απελευθερώθηκε μετά από ειδική επιχείρηση.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...