Η αναβαθμισμένη FRONTEX «βγήκε…παγανιά»!

FRONTEX Αυστριακοί στον Έβρο
FRONTEX – Αυστριακοί στον Έβρο / Πηγή: Eurokinissi

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η FRONTEX αναβαθμίζεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους λαούς της Ευρώπης. H FRONTEX είναι ένας κατασταλτικός μηχανισμός, που τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα το μεταναστευτικό αναπτύσσεται και ενισχύεται, επικίνδυνα.

Το ρόλο της Frontex τον έχουμε δει επανειλημμένα στην Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου,υπηρετώντας τον εγκλωβισμό των προσφύγων όπως επιτάσσει η πολιτική της ΕΕ. Πρόσφατα, την είδαμε και σε ρόλο “επιτηρητή” στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Είναι πραγματική πρόκληση ξένες δυνάμεις να αναλαμβάνουν επιχειρήσεις και αποστολές «επιδιαιτησίας» στα ελληνοτουρκικά σύνορα, την ώρα που δρομολογούνται επικίνδυνες «διευθετήσεις» με ευρωατλαντική ομπρέλα στην περιοχή.

Τώρα η Frontex “βγήκε…παγανιά”

Τώρα, στην εποχή του..κορονοϊού η ΕΕ βλέπει τις ευκαιρίες και τις αρπάζει ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους μηχανισμούς καταστολής με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Στην ίδια γραμμή κινείται, βέβαια και το ΝΑΤΟ.

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης “από υποψηφίους, με σπουδές και επαγγελματική εμπειρία σε διάφορους τομείς, οι οποίοι επιθυμούν να συνεισφέρουν ανάλογα με τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα τους”. Η πρακτική άσκηση είναι διάρκειας πέντε μηνών και στους ασκούμενους προσφέρεται επίδομα 1.220,78 ευρώ ανά μήνα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...