Η «Αποδελτίωση» της Σεμίνας Διγενή

Σεμίνα Διγενή Αποδελτίωση

Με τον τίτλο «Αποδελτίωση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» το βιβλίο της Σεμίνας Διγενή, που κλείνει μέσα του ορισμένες από τις πιο δυνατές στιγμές της στη δημοσιογραφία, στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.

«Με ό,τι κι αν καταπιάνεται, η Σεμίνα Διγενή αφήνει το αποτύπωμά της. Ανεξίτηλο. Ανεπανάληπτο. Χαράζει, ενίοτε σπάζει τη σκληρή πέτρα της λήθης, απαγορεύοντάς σου δημιουργικά, ευαίσθητα, να ξεχάσεις τα πριν, αλλά και να ξεχαστείς στα τωρινά κι εφήμερα», σημειώνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο προλογικό σημείωμα του βιβλίου.

Η Σεμίνα Διγενή «αποδελτιώνει» αρθρογραφία, δημοσιογραφικές έρευνες και συνεντεύξεις σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως οι: Μίκης Θεοδωράκης, Βασίλης Παπαβασιλείου, Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Τάνια Τσανακλίδου, Κωστής Βαρώτσος, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Λεξ, Ράνια Οικονομίδου, Γιώργος Σκούρτης, Λυδία Φωτοπούλου, Ελένη Ράντου, Δήμητρα Γαλάνη, Νίκος Πορτοκάλογλου, Πάνος Κοκκινόπουλος, Πότα Κακκαβά, Αλέιδα και Καμίλο Γκεβάρα, Δημήτρης Κουτσούμπας, Αλέκα Παπαρήγα και άλλοι.

«Η Σεμίνα Διγενή γνωρίζει την ανθρώπινη ψυχή, συζητά μαζί της. Ανακαλύπτει τους χυμούς που τρέφουν το δέντρο της ζωής, έτσι όπως αυτοί κυκλοφορούν μέσα σε κάθε ξεχωριστή προσωπικότητα, όπως επίσης και σε κάθε ιστορικό γεγονός. Σου δημιουργεί μέσα από τα κείμενά της, μέσα από τις συνεντεύξεις της, την ανάγκη της εξομολόγησης, όχι στην ίδια, αλλά κυρίως στους λαϊκούς ανθρώπους της εργατικής τάξης, η οποία βγαίνει στο προσκήνιο της Ιστορίας για να βάλει στην άκρη την προηγούμενη ξεπερασμένη και ολοκληρωτικά φθαρμένη αστική τάξη, μετά από αιώνες κατοχής της εξουσίας και εκμετάλλευσης των λαών», γράφει ο Δ. Κουτσούμπας, ανατρέχοντας και σε άλλα έργα της Σεμίνας.

Για τα γραπτά της, όπως αυτά που περιέχονται στην «Αποδελτίωση», σημειώνει ότι «ανασκαλεύουν και ξυπνούν μνήμες, βγάζουν μπροστά απωθημένες στα βάθη της ψυχής, μερικές φορές, σκέψεις, δίνουν ευκαιρία για σύγχρονους προβληματισμούς, για οραματισμούς, ανοίγουν τη συζήτηση στις παρέες και “στων Ελλήνων τις κοινότητες”, για πρωτοποριακές ιδέες, ιδανικά, αξίες και σχέδια για ένα ευτυχισμένο αύριο. Και αυτό το καταφέρνει μέσα από τους διαφορετικούς συνομιλητές που επιλέγει στις συνεντεύξεις της ή τους διάφορους εμπνευστές των άρθρων της και των προβληματισμών της».


Το νέο βιβλίο της Σεμίνας Διγενή κυκλοφορεί το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη. Την ίδια μέρα η συγγραφέας από τις 8 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. θα υπογράφει το βιβλίο της και θα συνομιλεί με τους αναγνώστες στον χώρο του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, στο περίπτερο της «Σύγχρονης Εποχής» (περίπτερο 119).

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...