Η Αρμενία ενημέρωσε τη Ρωσία, τον CSTO και τον ΟΗΕ για τις συγκρούσεις στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν

Φωτό αρχείου

Η κυβέρνηση της Αρμενίας έχει ενημερώσει τη Ρωσία, τον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τις συγκρούσεις στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε στο TASS αξιωματούχος του υπουργείου Τύπου.

«Η κυβέρνηση έχει ενημερώσει τη Ρωσία, τον CSTO και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε σχέση με την καταπάτηση του Αζερμπαϊτζάν εδαφών της χώρας», ανέφερε το υπουργείο Τύπου.

Νωρίτερα, το αρμενικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι στις 00:05 της 13ης Σεπτεμβρίου, μονάδες των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν άνοιξαν έντονο πυρ προς την κατεύθυνση των πόλεων Γκόρις, Σοτκ και Τζερμούκ χρησιμοποιώντας πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος και ελαφρά φορητά όπλα.

Σε έκτακτη συνεδρίαση το Συμβούλιο Ασφαλείας της Αρμενίας αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσική Ομοσπονδία για την εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης Φιλίας, Συνεργασίας και Αμοιβαίας Βοήθειας, καθώς και του CSTO και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε σχέση με την επιδείνωση της στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...