Η Ασία αγοράζει πλέον περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο από την Ευρώπη

Πετρέλαιο

Για πρώτη φορά, τον Απρίλη, η Ασία έγινε ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού πετρελαίου, ξεπερνώντας την Ευρώπη, ανέφερε το «Bloomberg», επικαλούμενο αναλυτές της «Kpler».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αναμένεται ότι «τον Μάιο η διαφορά αυτή θα αυξηθεί», όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το «Bloomberg».

Ινδία και Κίνα αποτελούν πλέον τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου, με την Ινδία να ξεπερνά κατά πολύ τον μέχρι σήμερα όγκο αγορών. Σύμφωνα με αναλυτές της «Kpler», έως τις 26 Μάη, τα τάνκερ μετέφεραν περίπου 57 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου «Ural» και 7,3 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου Άπω Ανατολής «ESPO». Στα τέλη Φλεβάρη, τα νούμερα ήταν στο επίπεδο των 19 εκατομμυρίων βαρελιών «Ural» και 5,7 εκατομμυρίων βαρελιών «ESPO».

Σύμφωνα με το «Bloomberg», Ινδία και Κίνα αγόρασαν εκατομμύρια βαρέλια σε τιμή ευκαιρίας, παρά το γεγονός ότι τα δρομολόγια των τάνκερ έχουν επιμηκυνθεί: Η διαδρομή του δεξαμενόπλοιου από τα δυτικά λιμάνια της Ρωσίας στην Κίνα διαρκεί περίπου δύο μήνες για μονή διαδρομή.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...