Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι τέσσερις μαχητές της σκοτώθηκαν στο νότιο Λίβανο

Ισραηλινά τεθωρακισμένα και αυτοκινούμενα πυροβόλα στα σύνορα με τον Λίβανο

Η λιβανέζικη σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερις μαχητές της σκοτώθηκαν στο νότιο Λίβανο, ανεβάζοντας σε εννέα τον αριθμό των μελών του κινήματος που έχουν σκοτωθεί από την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα με το Ισραήλ.

Λιβανέζικες πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό κοντά στο χωριό Αλμα αλ Σάαμπ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις επιτιθέμενους που αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στη χώρα από τον Λίβανο. Δύο έφεδροι του ισραηλινού στρατού και ένας Ισραηλινός πολίτης τραυματίστηκαν σε μια από τις επιθέσεις, ανέφερε ο στρατός.

Από το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με έναυσμα την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος την 7η Οκτωβρίου, συγκρούσεις στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ένας εικονολήπτης του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και δυο άμαχοι. Στην ισραηλινή πλευρά, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Δείτε ακόμα...