Η δολοφονία Φύσσα έγινε μπροστά στην αστυνομία

Έντονες αντιδράσεις της Μάγδας Φύσσα στο αίτημα αναβολής της δίκης της “Χρυσής Αυγής” στο Εφετείο, Τρίτη 26 Ιουλίου 2022. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ο Χρ. Δεληγιάννης, κατέθεσε την Παρασκευή, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Και σε αυτό το δικαστήριο αναδείχθηκε ότι οι αστυνομικοί δεν έδρασαν για να αποτρέψουν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο μάρτυρας αστυνομικός, που έφτασε κοντά στον Φύσσα αλλά όπως κατέθεσε δεν είδε το μαχαίρωμα, μεταξύ άλλων είπε ότι τελικά κατάλαβε ότι ήταν χρυσαυγίτες αυτοί οι 20 – 30 μαυροντυμένοι που ήταν απέναντι, στην καφετέρια «Κοράλι». Ανέφερε επίσης ότι ανάμεσα στα άτομα που «είχαν κινητικότητα», όπως είπε, έβριζαν και ήταν απέναντι από το σημείο όπου ήταν ο Παύλος Φύσσας με τον Ρουπακιά, βρίσκονταν και άτομα που πριν ήταν έξω από την καφετέρια και ένα μεγάλο τμήμα τους είχε τρέξει προς Τσαλδάρη. Ο αστυνομικός περιέγραψε ότι πίσω και κοντά στον Ρουπακιά βρίσκονταν 4-5 άτομα, που επί της ουσίας και αυτοί τον εμψύχωναν. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, έβριζαν, κάποιος έριξε κλοτσιά στον Παύλο Φύσσα και ένας άλλος μπουνιά. Κατέθεσε ακόμα ότι όταν πήγε να συλλάβει έναν από τους 4, παρενέβη ένας άλλος και δεν μπόρεσε… «Ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει προς το αυτοκίνητό του και ο Φύσσας τότε σήκωσε την μπλούζα, μου δείχνει το τραύμα και λέει “Οχι εμένα! Αυτός με μαχαίρωσε”», σημείωσε χαρακτηριστικά…

Συνεχίζοντας ανέφερε στο δικαστήριο ότι όταν συνέλαβαν τον Ρουπακιά ένιωσαν περίεργα, γιατί τους κοιτούσαν οι απέναντι: «Σκεφτήκαμε ότι αν είναι δικός τους, μπορεί και να έρθουν να μας τον πάρουν»… Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο μάρτυρας αστυνομικός είπε ότι δεν συνηθίζεται να αφήνουν το τηλέφωνο σε άτομα που συλλαμβάνουν. Υπενθυμίζεται ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα είχε αφεθεί με το κινητό του, στο ΑΤ Κερατσινίου, να κάνει τηλέφωνα στους ομοϊδεάτες του. Σημειωτέον, ο εν λόγω αστυνομικός ήταν και στην επίθεση των χρυσαυγιτών στους κομμουνιστές εργάτες και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, όμως υποστηρίζει ότι ούτε εκεί είδε την επίθεση, γιατί έφτασε μετά.

Πριν απ’ αυτόν κατέθεσε ο αστυνομικός Κ. Κοτσοβός, που ήταν συνοδηγός στο δεύτερο περιπολικό της Άμεσης Δράσης και με τα όσα είπε επιβεβαίωσε επί της ουσίας ότι το σήμα του Κέντρου αναφερόταν σε εμπλοκή ατόμων της Χρυσής Αυγής.

Δείτε ακόμα...