Η Δύση δεν διαψεύδει τη συμφωνία «σιτηρών για όπλα» με την Ουκρανία

Συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 / EUROKINISSI

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, οι δυτικές χώρες δεν διέψευσαν τη συμφωνία «σιτάρι για όπλα» με την Ουκρανία κατά τη διάρκεια μιας συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι.

«Ζητήσαμε από τους δυτικούς συναδέλφους μας να διαψεύσουν δημοσίως αυτήν την εκδοχή που πολλοί πιστεύουν σήμερα σε αυτή τη σύνοδο. Φυσικά, κανείς δεν το έκανε αυτό. Όπως κανείς δεν εξήγησε πώς αυτές οι παραδόσεις διευκολύνουν την ενίσχυση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας για τα δυτικά κράτη» έγραψε στο λογαριασμό του στο Telegram.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya δήλωσε σε μια σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις συγκρούσεις και την επισιτιστική ασφάλεια ότι τα εξαγόμενα ουκρανικά σιτηρά δεν πηγαίνουν σε φτωχές χώρες αλλά στην ΕΕ, πιθανώς ως πληρωμή για προμήθειες όπλων.

Στην ομιλία του, ο Ρώσος διπλωμάτης ζήτησε από τους δυτικούς συναδέλφους του, κυρίως από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, να αντικρούσουν δημόσια αυτή την εκδοχή, ωστόσο ούτε ένας δυτικός εκπρόσωπος δεν ασχολήθηκε με αυτό το θέμα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...