Η ΕΑΚΠ για το νέο ξεσπίτωμα των Πυροσβεστών

1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Ιωαννίνων
1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Ιωαννίνων

“Δεκάδες συνάδελφοι μετατέθηκαν σε Υπηρεσίες νησιών, ενώ πολλοί άλλοι αναγκάζονται να μετακινηθούν σε Υπηρεσίες και Κλιμάκια του νομού τους, για να καλύψουν χρονίζοντα κενά”, σημειώνει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) για το τεράστιο πρόβλημα των μεταθέσεων που αποψιλώνουν υπηρεσίες.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε στο Πυροσβεστικό Σώμα άλλη μια μεγάλη αναστάτωση που οφείλεται στον νόμο 4622/2020: Δεκάδες συνάδελφοι μετατέθηκαν σε Υπηρεσίες νησιών, ενώ πολλοί άλλοι αναγκάζονται να μετακινηθούν σε Υπηρεσίες και Κλιμάκια του νομού τους, για να καλύψουν χρονίζοντα κενά.

Οι μετακινήσεις αυτές, πέραν των προσωπικών, οικογενειακών και οικονομικών προβλημάτων που δημιουργούν στους συναδέλφους, δημιουργούν τόσα υπηρεσιακά προβλήματα, όσα υποτίθεται ότι καλούνται να λύσουν, εφόσον αλλού μπαλώνουν κι αλλού ξηλώνουν… Είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι συνάδελφοι δεν περισσεύουν σε καμιά Υπηρεσία της Ηπείρου. Οι μετακινήσεις δημιουργούν νέα προβλήματα στις Υπηρεσίες που αποψιλώνονται από προσωπικό. Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα πηγάζει από τις πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα με αρνητικές συνέπειες τόσο για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία του λαού, όσο και για το ίδιο το Π.Σ. και το προσωπικό του, αφού καμιά κυβέρνηση δεν φρόντισε να καλύψει με προσλήψεις τα υπηρεσιακά κενά που δημιουργούνταν διαχρονικά.

Η Ε.Α.Κ.Π. είναι η μόνη παράταξη που σταθερά φωνάζει και αγωνίζεται για την πλήρη κατάργηση του προαναφερθέντος νόμου και την επαναφορά του αμετάθετου, το οποίο αποτέλεσε την πιο σημαντική επιτυχία της συνδικαλιστικής δράσης των Πυροσβεστών στη χώρα μας. Δυστυχώς, η Ομοσπονδία, αλλά και η πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, κάνουν ό,τι μπορούν για να παγιωθεί ο Νέος Κανονισμός Μεταθέσεων. Παλιότερα μιλούσαν για «διόρθωση» του νόμου. Τώρα διακινούν ελπίδες για επιπλέον προσλήψεις στο Σώμα, οι οποίες ποτέ δεν πραγματοποιούνται με συνέπεια τα πραγματικά οργανικά κενά να συνεχίζουν να διευρύνονται.

Η Ε.Α.Κ.Π., στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας, τον περασμένο Απρίλιο, επανέλαβε τη σταθερή της θέση για κατάργηση του Νόμου, προτείνοντας μάλιστα κι ένα πλαίσιο δράσεων και διεκδικήσεων. Δυστυχώς, κι αυτή τη φορά η πλειοψηφία αρνήθηκε να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να προστατεύσει τα συμφέροντα των συναδέλφων, αλλά και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του Σώματος. Δυστυχώς, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός των Δημοσίων Σχέσεων και των πελατειακών διευκολύνσεων καταφέρνει να κάνει τη δουλειά του βάζοντας πλάτη παράλληλα για στην στήριξη και στην υλοποίηση των πολιτικών που μας ξεσπιτώνουν. Όλοι το βιώνουμε και το βλέπουμε στην καθημερινότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, ότι αυτές οι μεθοδεύσεις, πέρα από τα προσωπικά, οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα που δημιουργούν στους συναδέλφους μας, έχουν δυστυχώς και δυο άλλες σημαντικές συνέπειες: Πρώτον, την καταρράκωση της αξιοπρέπειας των συναδέλφων, που σύρονται σε πολιτικά γραφεία για να πετύχουν μετακινήσεις που επιθυμούν. Και δεύτερον, την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των Πυροσβεστών, καθώς η όλη κατάσταση συχνά προκαλεί ψυχρότητα, προστριβές και έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των συναδέλφων.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εξακολουθεί να αγωνίζεται για την κατάργηση του νόμου 4622/2020 και καλεί όλους τους συναδέλφους να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας, για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: ένα Πυροσβεστικό Σώμα σύγχρονο, με πιο ασφαλές και αξιοκρατικό περιβάλλον για τους πυροσβέστες και πιο αποτελεσματικό για τους πολίτες”.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...