Η ΕΕ κατηγορεί την ΕΕ για τις «εκτεταμένες παράνομες επαναπροωθήσεις και σχετικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Βάρκα ναυαγών προσφύγων και μεταναστών σε ελληνική ακτή
Φώτο Αρχείου / Βάρκα ναυαγών προσφύγων και μεταναστών σε ελληνική ακτή / Πηγή: Eurokinissi

Για «εκτεταμένες παράνομες επαναπροωθήσεις και σχετικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης», που έχουν γίνει «καθοριστικό μέρος των πρακτικών ελέγχου των συνόρων πολλών κρατών μελών» κάνει λόγο σε έκθεσή του το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η επαναπροώθηση προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών «γίνεται επίσημη πολιτική σε πολλές χώρες, ακόμα και επικυρωμένη στην εγχώρια νομοθεσία σε ορισμένες περιπτώσεις».

Αναφέρονται περιστατικά παράνομων επαναπροωθήσεων ή άλλων παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορα, που βασίζονται σε εκθέσεις οργανώσεων και διεθνών οργανισμών αλλά και σε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και τα οποία συνέβησαν στην Κροατία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Σλοβενία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Ισπανία, την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Αν η ίδια η ΕΕ φτάνει στο σημείο να βάλει χέρι στον…εαυτό της, φανταζόμαστε το μέγεθος της απανθρωπιάς που λαμβάνει χώρα σε κάθε κράτος. Εξάλλου η χώρα μας έχει κατηγορεί επανειλημμένως για τις παράνομες επαναπροωθήσεις, με την κυβέρνηση να αρκείται στη διάψευση, παρά τα ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία.

Κυνισμός…

Δείτε ακόμα...