Η ΕΕΔΥΕ για την άγρια καταστολή εναντίον μεταναστών στα σύνορα Μαρόκου – Ισπανίας

Μαρόκο - Ισπανία: Σφαγή δεκάδων μεταναστών στον θύλακα Μελίγια - Σοκαριστικές εικόνες
Πηγή: AP

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άγρια καταστολή εναντίον Αφρικανών μεταναστών από τις μαροκινές και τις ισπανικές δυνάμεις καταστολής στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα Μαρόκου – Ισπανίας προς τον θύλακα Μελίγια. Καλούμε τις Επιτροπές Ειρήνης Αττικής σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου, το ΠΑΜΕ στην πρεσβεία της Ισπανίας (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 21, στάση Μετρό «Ακρόπολη»), στις 6 μ.μ., καταγγέλλοντας τη σφαγή δεκάδων μεταναστών στη Μελίγια.

Οι εικόνες της άγριας επίθεσης σε χιλιάδες ξεριζωμένους προκαλούν θυμό και αποτροπιασμό. Κουρελιάζουν τα επιχειρήματα όλων όσων προσπαθούν να παρουσιάσουν ως δήθεν φιλολαϊκή την ΕΕ. Αποκαλύπτουν τον εγκληματικό και κατασταλτικό της χαρακτήρα της πολιτικής της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που αποτελούν απότοκο των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων. Ταυτόχρονα καταρρίπτουν τις αυταπάτες περί φιλολαϊκών κυβερνήσεων στην ΕΕ, όπως η κυβέρνηση Σάντσεθ στην Ισπανία, που έσπευσε να μοιράσει συγχαρητήρια στις δυνάμεις καταστολής της Ισπανίας και του Μαρόκου, μιλώντας για “επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας”.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την αμέριστη διεθνιστική της αλληλεγγύη στους μετανάστες – πρόσφυγες. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην ελληνική εμπλοκή. Ενάντια στις αποφάσεις και στην πολιτική της καταστολής και της εργαλειοποίησης των προσφύγων – μεταναστών από την ΕΕ, για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων τους.

Δείτε ακόμα...