Η ΕΕΔΥΕΑ καταγγέλλει την κλιμάκωση της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καταγγέλλει με αποτροπιασμό την κλιμάκωση της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και την κυβέρνηση του εγκληματία πολέμου, Νετανιάχου, με τον βομβαρδισμό από την ισραηλινή αεροπορία του καταυλισμού εκτοπισμένων στην περιοχή της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, Ταλ Αλ-Σουλτάν, όπου δεκάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι, κυριολεκτικά κάηκαν ζωντανοί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων, «η κτηνωδία και η φρίκη του ισραηλινού στρατού που βομβάρδισε σκηνές και παραπήγματα, στα οποία βρίσκονταν οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί το ίδιο το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ είχε χαρακτηρίσει τον καταυλισμό Ταλ Αλ-Σουλτάν ”ασφαλή ζώνη”, με αποτέλεσμα πάνω από 100.000 άνθρωποι, τους οποίους οι δολοφόνοι ξερίζωσαν από τη βόρεια Γάζα τους προηγούμενους μήνες να είναι στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες.

Με ένα ρεσιτάλ κυνισμού ο στρατός του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι είναι ”ενήμερος” για το ότι ”έπαθαν κακό άμαχοι” στην περιοχή και ότι το συμβάν τελεί «υπό εξέταση».

Να καταδικαστεί στη λαϊκή συνείδηση το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, η ελληνική κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού που συνεχίζουν να δίνουν το αισχρό άλλοθι της “αυτοάμυνας”, στους εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη πιο αποφασιστικά η πάλη για:

  • Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  •  Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά – Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!».

Δείτε ακόμα...