Η «ενημέρωση» εν μέσω πολεμικής προετοιμασίας και διεργασιών στο αστικό πολιτικό σύστημα και το «θάψιμο» του ΚΚΕ

Εργαζόμενοι σε κανάλι-μμε
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Δόθηκε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα η Εκθεση Πεπραγμένων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το έτος 2024, που περιλαμβάνει και την «Ετήσια Ερευνα Πολιτικής Πολυφωνίας», τις μετρήσεις δηλαδή του ΕΣΡ για τον χρόνο τηλεοπτικής προβολής των κομμάτων.

Ασφαλώς, το ΚΚΕ δεν καλλιεργεί προσδοκίες στον λαό για τον ρόλο των λεγόμενων «ανεξάρτητων» αρχών (οι διοικήσεις των οποίων καθορίζονται πρωτίστως από την εκάστοτε κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με τη σύμπραξη κι άλλων κομμάτων), ούτε ότι το ΕΣΡ θα μπορούσε, ακόμα κι αν ήθελε, να «επιβάλει κανόνες» στα ΜΜΕ. Δηλαδή σε μεγάλες επιχειρήσεις μερικών εκ των ισχυρότερων καπιταλιστών της χώρας, με σκοπό την προώθηση τόσο των δικών τους ιδιοτελών συμφερόντων έναντι των ανταγωνιστών τους, όσο και του γενικού συμφέροντος της σταθερότητας της αστικής εξουσίας.

Παρότι το ΚΚΕ διατηρεί τις επιφυλάξεις του για τους όρους και τα κριτήρια της «Ερευνας Πολυφωνίας», ακόμα και με βάση αυτά αναδεικνύεται το προκλητικό «θάψιμό» του από τα αστικά ΜΜΕ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον Ριζοσπάστη.
(Του Θάνου ΜΥΡΤΟΥ, μέλους του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...