Με 50 κλίνες εντάσσεται το “Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΙΤΣ)” στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ, σύμφωνα με σχετική απόφαση του νέου Υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια.
Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έμαθαν ότι εφημερεύουν όταν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ έφεραν στην πόρτα του νοσοκομείου ασθενείς!
“Συνεχίζεται το καθεστώς συνεφημέρευσης με τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και το μάθαμε ΟΛΟΙ, Εργαζόμενοι και Διοίκηση από τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που στις 8:30 ήρθαν στη πόρτα του νοσοκομείου να διακομίσουν ασθενείς“, σημειώνουν σε ανακοίνωση τους.
Η υπουργική απόφαση αφορά στην παραχώρηση πενήντα (50) κλινών νοσηλείας και κλινών αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας για χρονικό διάστημα από 01.07.2023 και έως και 30.09.2023.
Την υπουργική απόφαση υπογράφουν επίσης ο υπουργός οικονομικών Κ. Χατζηδάκης και ο υπουργός Υγείας Μ. Χρυσοχοϊδης.
Οι δεσμευόμενες εγκαταστάσεις όλων των θαλάμων και κλινών νοσηλείας δύναται να μετατρέπονται, ως προς τη χρήση τους, σε κλίνες Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) ή και σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), δυνάμει απόφασης του Συνδέσμου Συντονιστή π
Επιπλέον, αποφασίζεται ότι για το χρονικό διάστημα από 01.07.2023 έως και 30.09.2023, το προσωπικό του αποζημιώνεται για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα εφημεριών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας.
Η ενέργεια αυτή έρχεται ως μία ακόμη κίνηση για το μπάλωμα των τεράστιων κενών στο ΕΣΥ, που υποφέρει από τις μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, εξοπλισμό, κ.ά και δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα.
Εξάλλου, δεδομένο είναι ότι το νοσοκομείο θα μπορεί να δεχτεί μόνο συγκεκριμένα περιστατικά και δεν πρόκειται να λύσει το αίσχος των ράντζων που επανήλθε προχθές στον Ευαγγελισμό.



