Η επίδοση της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς έως τώρα

Τόκιο2020

Συνολικά επτά μετάλλια έχει κατακτήσει η Ελλάδα, με την τρίτη θέση να της πηγαίνει περισσότερο, αφού τα πέντε από αυτά είναι χάλκινα. Επίσης, μέχρι τώρα, μόνο άνδρες από την ελληνική αποστολή κατάφεραν να βρεθούν στο βάθρο.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Κατακτήθηκε από τον Παναγιώτη Τριανταφύλλου το χάλκινο στην ξιφασκία σε αμαξίδιο και την ίδια μέρα (25/8), από τον Δημοσθένη Μιχαλετζάκη, πάλι το χάλκινο, στα 100μ. ελεύθερο της κολύμβησης.
  • Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος στην άρση βαρών πήρε επίσης την τρίτη θέση, στην κατηγορία των 54 κιλών. Ο Αντώνης Τσαπατάκης πήρε το χάλκινο, στα 100μ. πεταλούδα.
  • Στη σφαιροβολία, ο Ευστράτιος Νικολαΐδης κατέκτησε το ίδιο μετάλλιο που πήραν και οι παραπάνω.
  • Τα δύο ασημένια έρχονται από τον Θανάση Κωνσταντινίδη, τον χρυσό Παραολυμπιονίκη του Ρίο, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο στην κατηγορία F32 της ρήψης κορίνας και από τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη, τον πολυνίκη του μπότσια, ο οποίος ηττήθηκε στον τελικό από τον Τσέχο Adam Peska.

Φυσικά οι ελπίδες της Ελλάδας για μετάλλιο στο μπότσια δεν σταματούν εκεί, καθώς οι αθλητές θα συμμετέχουν και στα ομαδικά τουρνουά του αθλήματος.

58η στην κατάταξη βρίσκεται η χώρα μας, η οποία με την κατάκτηση ενός χρυσού (που της λείπει) θα εκτοξευθεί στην 45η, παραμένοντας βέβαια μακριά από την 13η του Ρίο.

Στα υπόλοιπα της κατάταξης, όπως πάντα, από το 2004, η Κίνα προπορεύεται στην κατάταξη, με τη Μεγάλη Βρετανία και τη Ρωσία να έχουν μείνει πολύ πίσω και ουσιαστικά, να αγωνίζονται για τη 2η θέση.

Έκπληξη της διοργάνωσης είναι η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, με δέκα χρυσά, ένα αργυρό και τέσσερα χάλκινα στη 10η θέση. Εκτός των άλλων, την 37η θέση μοιράζεται με την Δανία η Κούβα και μαζί με άλλες οκτώ, βρίσκεται στην 73η η Κύπρος, με ένα χάλκινο μετάλλιο.

Ευθύμης Κώτσης

Δείτε ακόμα...