Η «ευπαθής» ομάδα των εκπαιδευτικών

Κλειστά σχολεία

Γίναμε μάρτυρες  για μια ακόμα φορά είτε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  είτε μέσα από τα ΜΜΕ, μιας αναίτιας επίθεσης ενάντια στους «τεμπέληδες»  εκπαιδευτικούς που κάνουν διακοπές για άλλη μια φορά ενώ πληρώνονται. Αντίθετα με τους γιατρούς (αλήθεια πόσο ατυχής η σύγκριση και που άραγε αποσκοπεί;) οι οποίοι γιατροί μάχονται στην πρώτη γραμμή  ενάντια στον ιό. 

Αν και  είναι αυτονόητο  πως όλοι μας τρέφουμε βαθύ σεβασμό για τον ιατρικό κλάδο, αναγνωρίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από  τις αντίξοες συνθήκες και ελλείψεις του συστήματος υγείας.

 Άλλη μια εμφανέστατη προσπάθεια σπίλωσης των εκπαιδευτικών! Άλλη μια προσπάθεια να φέρουν απέναντι τους γονείς των μαθητών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας που όμως δεν μπορεί να στηριχτεί πουθενά! 

Τα σχολεία είναι κλειστά, όμως, πίσω από τις κάμερες, οι εκπαιδευτικοί δίνουν το δικό τους αγώνα. Γονείς και μαθητές το βιώνουν καθημερινά.

Συντονιστές εκπαίδευσης, διευθυντές κι εκπαιδευτικοί σε μια καθημερινή προσπάθεια να συντονιστούμε. Αναζητώντας τρόπους να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας, εμψυχώνοντας τους και προσπαθώντας να κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερα το εκπαιδευτικό μας  έργο εξ αποστάσεως. 

Πολύ πριν από τις εξαγγελίες του Υπουργείου για την έναρξη της σύγχρονης και ασύγχρονης, εξ αποστάσεως, εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί, στο σύνολο μας, κάνουμε εναλλακτικό  μάθημα, με όποιο τρόπο βοηθά τον στόχο μας .

Αναζητούμε το καλύτερο εκπαιδευτικό υλικό ανάλογα με την βαθμίδα εκπαίδευσης που υπηρετούμε. 

Επιλέγουμε το υλικό ανάλογα με την ύλη και τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών μας. 

Αποστέλλουμε με emails, χρησιμοποιούμε το viber, το skype.

 Είμαστε  σε επαφή με τους μαθητές μέσα από εκπαιδευτικά Blogs . 

Επικοινωνούμε με συναδέλφους και ανταλλάσουμε ιδέες, για το πώς και τι εξυπηρετεί καλύτερα ως μέσο και ως εκπαιδευτικό υλικό.

Μετά  απ΄ όλα αυτά, όταν τελικά δόθηκαν οι οδηγίες για της πλατφόρμες του υπουργείου,   μέσα από το Σχολικό Δίκτυο, για αρκετές μέρες προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε κωδικούς, εφόσον το σύστημα ήταν υπερφορτωμένο. Και ήταν υπερφορτωμένο, γιατί σύσσωμος ο κλάδος αγωνιούσε και προσπαθούσε να κάνει το καθήκον του.

 Καθημερινά γίνεται προσπάθεια να καταφέρουμε να αναρτήσουμε υλικό, πάλι γιατί το σύστημα  προκαλεί καθυστερήσεις, πάλι γιατί είναι υπερφορτωμένο.

 Όμως, συνεχίζουμε να παλεύουμε με κάθε τρόπο, να αγωνιούμε όχι μόνο για την εκπαίδευση των μαθητών μας, αλλά και για την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκονται αυτές τις μέρες. Να συμμεριζόμαστε ότι βρίσκονται υπό πίεση, μακριά από τους φίλους τους τις δραστηριότητες τους, τις αθλητικές ομάδες τους. Συμπαραστεκόμαστε στην ανάγκη τους να εκφραστούν μέσα από την οποιαδήποτε ομάδα ανήκαν.

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε και θα παραμείνουμε  στον αγώνα δίπλα στους μαθητές μας !
Θα μας βρείτε και αυτή τη φορά στην πρώτη γραμμή, στο δρόμο για τη μόρφωση των μαθητών μας, συνοδοιπόροι για την πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Ρούλα Καραγιάννη
Εκπαιδευτικός

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...