Η ευρωενωσιακή στρατηγική είναι να πληρώνει ο λαός και να κερδίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι

Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος

Στις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής της ΕΕ, στο πλαίσιο ενός διεθνούς περιβάλλοντος που χαρακτηρίζεται από την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Φωνή της Ελλάδας» το πρωί της Παρασκευής.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πολιτική της λεγόμενης πράσινης μετάβασης, σημειώνοντας ότι η ευρωενωσιακή στρατηγική είναι να πληρώνει ο λαός και να κερδίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από τα 11 δισ. ευρώ που προβλέπει το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα, τα 7 θα κατευθυνθούν σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη της Γερμανίδας ΥΠΕΞ στην Αθήνα και τις δηλώσεις της ότι η Ελλάδα είναι «βασικός εταίρος» και «σύμμαχος», ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε ότι το πολιτικό αποτύπωμα και της νέας κυβέρνησης, όπως εκφράζεται και με τοποθετήσεις Γερμανών ευρωβουλευτών που έλεγαν για το «σοβαρό ρόλο» που παίζει η Τουρκία στην περιοχή, «αλλά και το ίδιο γεγονός ότι η Γερμανία θεωρεί την Τουρκία και την αστική της τάξη, ένα βασικό στρατηγικής σημασίας” εταίρο, έχει εμπόριο και στρατιωτικού υλικού δισεκατομμυρίων το χρόνο, άλλα λένε…»

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι το θέμα είναι οι λαοί να βγάλουν συμπεράσματα ότι η κατάστασή τους μπορεί να βελτιωθεί μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων, όπως έδειξε και ο πρόσφατος αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Δείτε ακόμα...