Η Κίνα ξεκινά μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Βομβαρδιστικά πολλαπλών ρόλων J-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της Κίνας
Φώτο Αρχείου / Βομβαρδιστικά πολλαπλών ρόλων J-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της Κίνας / Πηγή: PLA Air Force

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Πεκίνο, ο Κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με πραγματικά πυρά σε έξι περιοχές γύρω από την Ταϊβάν, ανέφερε σήμερα Πέμπτη η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, οι ασκήσεις ξεκίνησαν στις 12:00 τοπική ώρα. Οι ασκήσεις θα συνεχιστούν έως τις 7 Αυγούστου.

Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν ανέφερε νωρίτερα ότι τρεις από τις έξι περιοχές των ασκήσεων της Κίνας διεξάγονται στα χωρικά ύδατα της Ταϊβάν.

Η κινεζική Global Times ανέφερε την Τετάρτη ότι στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν μαχητικά αεροσκάφη J-20 και J-11, βομβαρδιστικά H-6K, αντιτορπιλικά 052D, κορβέτες 056A. Εκτός από αυτό, ο κινεζικός στρατός θα χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους μικρότερου βεληνεκούς DF-11 και υπερηχητικά συστήματα DF-17. Σχεδιάζεται να εκτοξεύσει συμβατικούς πυραύλους απευθείας πάνω από την Ταϊβάν για να χτυπήσει υποθετικούς στόχους ανατολικά της ακτογραμμής της.

Σύμφωνα με ειδικούς, πέντε από τις έξι περιοχές ασκήσεων βρίσκονται ανατολικά της διάμεσης γραμμής στο Στενό της Ταϊβάν, που θεωρείται ως σύνορο μεταξύ της ηπειρωτικής Κίνας και του νησιού.

Οι ασκήσεις ανακοινώθηκαν λίγο μετά την άφιξη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...