Η κόπρος του “Αυγή”α

Η σοσιαλδημοκρατία είναι συνηθισμένη στο να βουτάει τα χέρια της στη βρωμιά και κατόπιν να πετάει λάσπη τριγύρω, σε όλους όσους απλώς της το αναγνωρίζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως γνήσιο τέκνο της, ακολουθεί τις ίδιες τακτικές και τα κομματικά προπαγανδιστικά του όργανα έχουν μοναδικό σκοπό ύπαρξης το να λασπολογούν αδιάκοπα, με ιταμή αναίδεια. Έτσι και τώρα, με αφορμή την περάτωση της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης και την προσεχή απαγγελία των ποινών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαπολύσει μία επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις για να καλύψει πρόχειρα τις τεράστιες ευθύνες της πολιτικής και της διακυβέρνησής του. Έπεα πτερόεντα που όμως καταφέρνουν να θολώνουν το τοπίο ψηφοφόρων και πολιτών. Από την άλλη πλευρά, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσπαθούν με παρόμοια μέσα να κρύψουν τη δική τους ανέχεια και συνεργασία με τη χρυσαυγίτικη συμμορία, σε μία μάχη των εντυπώσεων και των αλληλοκατηγοριών.

Μέσα σε αυτό το βούρκο, η χθεσινή “ΑΥΓΗ” δημοσίευσε ένα άρθρο με σκοπό να αναδείξει το ποσοστό συμπόρευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή και το αντίστοιχο της Νέας Δημοκρατίας. Τα ποσοστά αυτά τα άντλησε από μία ποσοτική έρευνα του Vouliwatch στην οποία καταμετράται το επίπεδο συναίνεσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων κατά την ψήφιση νομοσχεδίων, δηλαδή το αν ψήφισαν, καταψήφισαν, αποχώρησαν ή δήλωσαν παρών στις ψηφοφορίες.

Πηγή: Vouliwatch-Lifo

Από το τι είναι πραγματικά το επίπεδο συναίνεσης μέχρι τη συμπόρευση για την οποία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα χάσμα το οποίο επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η συκοφαντία όμως δε σταματά εκεί, καθώς η “ΑΥΓΗ” προτίμησε από την πρωτόλεια μορφή των γραφημάτων της έρευνας να παράξει δικά της, πετώντας έμμεσα λάσπη και στο ΚΚΕ, το οποίο παρουσιάζει πρώτο στο ραβδόγραμμά της,  με το ποσοστό ταύτισης με τη Χρυσή Αυγή να φτάνει στο 72,58%.

Πηγή: Εφημερίδα Η Αυγή 10/10/2020

Το αισχρό αυτό δημιούργημά της έσπευσε να το δικαιολογήσει ανερυθρίαστα γράφοντας στο τέλος του άρθρου πως η ταύτιση ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής προκύπτει από την επιλογή της αποχώρησης από ψηφοφορίες ή της επιλογής του “παρών”. Κλείνει μάλιστα τη συγκεκριμένη παράγραφο με τη φράση “τα συμπεράσματα δικά σας” ρίχνοντας ακόμη περισσότερο νερό στο μύλο της θεωρίας των δύο άκρων, η οποία προβάλλεται ολοένα και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες από το αστικοδημοκρατικό τόξο, στήνοντας πάνω στην καταδίκη των ναζί μία βρώμικη αντικομμουνιστική επίθεση, αντάξια της αβελτηρίας του Μπογδάνου, του Λοβέρδου (Γιάννη), του Τζήμερου και άλλων ανιστόρητων φαφλατάδων.

Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, αξίζει για μία εισέτι φορά να του θυμίσουμε τα εξής: Για να αναρριχηθεί στην εξουσία συγκυβέρνησε με ακροδεξιούς λαϊκιστές και εθνικόφρονες. Διοργάνωσε εκ των προτέρων άκυρα δημοψηφίσματα των οποίων τα αποτελέσματα εκ των υστέρων αγνόησε και μετέτρεψε τα “ΟΧΙ” σε “ΝΑΙ” με περισσό πολιτικάντικο θράσος. Έκανε κωλοτούμπες και αντί να σκίσει τα μνημόνια, τα εφάρμοσε μέχρι κεραίας και εν συνεχεία ψήφισε νέα, ακόμη σκληρότερα και αντιλαϊκά. Συναλλάσσονταν υπόγεια με εφοπλιστές, ξένους και εγχώριους επιχειρηματίες και επίδοξους καναλάρχες, έμπλεξε σε σκάνδαλα και έστησε κρατικά “μαγαζάκια”, παρείχε γη και ύδωρ στον Ιμπεριαλισμό, έστησε νέες ΝΑΤΟϊκές βάσεις και μπέρδεψε τους διαβόλους με τους αγγέλους. Νομιμοποίησε ναρκωτικά και καλλιέργησε την ναρκοκουλτούρα και τη λαϊκή αφασία. Καταστρατήγησε το ιερό και συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία. Έδωσε βήμα και χώρο στη ναζιστοσυμμορία και φωτογραφήθηκε περήφανα με τα στελέχη της στο Καστελόριζο, κομπάζοντας κιόλας την επομένη στην “ΑΥΓΗ”.

Πηγή: Εφημερίδα Η Αυγή 06/12/2016

Καθυστέρησε τη δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεπέρασε σε διάρκεια ακόμη και αυτή της Νυρεμβέργης και εν συνεχεία τροποποίησε τον Π.Κ. υποβαθμίζοντας ειδεχθή εγκλήματα, μεταξύ αυτών και τη σύσταση, διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, την ώρα μάλιστα που δικάζονταν οι ναζί-εγκληματίες, οι οποίοι τώρα αιτούνται ελαφρυντικών για την καθυστέρηση της διαδικασίας, ώστε να μειωθούν οι ήδη μικρότερες ποινές που θα τους επιβληθούν. Και όλα αυτά σε μία γρήγορη και επιγραμματική ανασκόπηση.

Το οπορτουνιστικό συνονθύλευμα της Κουμουνδούρου βρίσκεται σε εσωκομματική κρίση ισχυρότερη από κάθε άλλη φορά, με τα α-λα-καρτ σοσιαλιστικά στελέχη του να πηδούν από το καράβι για να σωθούν από την πολιτική αφάνεια. Μέσα σε αυτή την τρικυμία, η οποία είναι αισθητή στους ψηφοφόρους του κόμματος, ο κύριος Τσίπρας και οι αυλικοί του ενοχλούνται από την αιχμηρή κριτική του ΚΚΕ για την ανοχή που έδειξε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προς τη Χρυσή Αυγή, από την πρώτη μέρα που βγήκε από το λαγούμι της με το μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος. Και το ΚΚΕ έχει κάθε λόγο να στηλιτεύει την ανοχή που έδειξαν όλα τα πολιτικά κόμματα προς το ναζιστικό μόρφωμα, καθώς μόνον αυτό καταδίκασε, κυνήγησε και απομόνωσε τους νεοναζί από την αρχή μέχρι και το τέλος και συνεχίζει να τσακίζει το φασισμό όπου τον συναντήσει.

Υ.Γ. Στο σημερινό εξώφυλλο της Αυγής φιγουράρουν οι Μητσοτάκης και Σαμαράς με τίτλο “Δεν είναι αθώοι…”, γεγονός στο οποίο θα συμφωνήσουμε αλλά μας ανησυχεί για τυχόν διαλείψεις των γκεμπελίσκων της Κουμουνδούρου, καθώς πριν πέντε μόλις μέρες, ο έτερος Καππαδόκης, η “Εφημερίδα των Συντακτών” κυκλοφορούσε με εξώφυλλο στο οποίο οι δύο προαναφερθέντες συμμετείχαν στο περίφημο “τείχος της δημοκρατίας” όπως έγραφε ο πηχυαίος τίτλος της εφημερίδας. Περαστικά…

Διονύσης Μαλαπέτσας

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...