Η Κούβα δεν είναι μόνη – Τα σχέδια επέμβασης δεν θα περάσουν

Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Το ψήφισμα της σκοπιμότητας της ΕΕ με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα», που στρέφεται ενάντια στο λαό της Κούβας, στην κυβέρνηση και το Κομμουνιστικό Κόμμα, κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε παρέμβασή της σε σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος στην τοποθέτηση του ανέφερε τα εξής:

«Η ΕΕ προωθεί ξανά ένα προκλητικό ψήφισμα σκοπιμότητας ενάντια στο λαό της Κούβας, στην κυβέρνηση και το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Προκειμένου να προάγει τα δικά της συμφέροντα, εναντίον του λαού της Κούβας, επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το σχέδιο επέμβασης των ΗΠΑ, της αντικουβανικής μαφίας και λιγοστών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας, που μεγεθύνεται από έναν καλοπληρωμένο μηχανισμό προπαγάνδας – Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις – στενά συνδεδεμένο με κάθε λογής “υπηρεσίες”.

Οι επιλεκτικές ευαισθησίες περί “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” αποτελούν ύπουλο εργαλείο παρέμβασης. Γιατί είναι ο εγκληματικός αποκλεισμός, το τεράστιο έγκλημα σε βάρος δικαιωμάτων του Κουβανικού λαού και οι 245 κυρώσεις που διατηρεί κι ενισχύει η κυβέρνηση Μπάιντεν, αυτά που στερούν από το λαό μέσα, αγαθά, υπηρεσίες.

Ενοχλεί την ΕΕ, η οποία αφήνει τους λαούς εκτεθειμένους στην πανδημία, ότι η Κούβα παρέχει δωρεάν Υγεία-Πρόνοια σε όλους, η διεθνιστική της συνεισφορά. Ότι σε συνθήκες σκληρών κυρώσεων, αναπτύσσει 5 εμβόλια, δίνει τη μάχη με την πανδημία με τις δικές της δυνάμεις.

Η Κούβα δεν είναι μόνη. Τα σχέδια επέμβασης δεν θα περάσουν. Οι λαοί του κόσμου εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην πάλη της Κούβας και του λαού της για την υπεράσπιση των κατακτήσεων της επανάστασής του».

Δείτε ακόμα...