Η Κούβα διεξάγει μελέτη σχετικά με τη συμπεριφορά του Covid-19

Σημαία Κούβα

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Κούβας στο νησί, συνολικά 217 ασθενείς βρίσκονται σε νοσοκομεία, 11 υπό επιτήρηση, 98 με υποψία και 108 επιβεβαιωμένες ενεργές περιπτώσεις.

Ο Εθνικός Διευθυντής Επιδημιολογίας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Κούβας, Δρ. Francisco Durán, εξήγησε την Τρίτη ότι στην Κούβα διεξάγεται μελέτη για άτομα που έχουν νοσήσει στη χώρα για να λάβουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά του ιού.

Τον Μάιο, πραγματοποιήθηκε μια πλήρης μελέτη, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων παραγόντων που πάρθηκαν υπόψη, τη συμπεριφορά της ομάδας αίματος που σχετίζεται με το Covid-19, με βάση μελέτες που έδειξαν ότι τα άτομα στην ομάδα Α ήταν τα πιο επιρρεπή στον κοροναϊό.

Στο κλείσιμο της Δευτέρας, η Κούβα έχει 3 νέες περιπτώσεις Covid-19, σε σωρευτικά 2.318 θετικά άτομα, καταγράφηκαν 10 ιατρικές απορρίψεις και κανένας νεκρός.

Ο Δρ Durán πρόσθεσε ότι το φαινόμενο της σκόνης της Σαχάρας, το οποίο επηρεάζει ήδη τις Μικρές Αντίλλες, το Πουέρτο Ρίκο και τη Δομινικανή Δημοκρατία, θα δημιουργήσει πιθανά διακριτικές καταρροϊκές εκδηλώσεις με συμπτώματα όπως κοκκίνισμα στα μάτια, βήχα, φαγούρα στο λαιμό, και γι αυτό συνιστάται η χρήση του nasobuco (ΣΣ |> της ειδικής μάσκας, που χρησιμοποιείται στο νησί) για να αποφευχθεί η έκθεση σε αυτά τα σωματίδια.

Σ’ ότι αφορά τις φάσεις ανάκαμψης, είπε ότι η διαδικασία εξαρτάται από την ανάλυση που διενεργείται από τις αρχές της χώρας και αντιστοιχεί σε πέντε ιατρικά κριτήρια που καθορίζονται από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

Δείτε ακόμα...