Η κυβέρνηση «μακιγιάρει» τον βούρκο των παρακολουθήσεων και θωρακίζει τη δράση της ΕΥΠ

Καμία νομοθετική παρέμβαση δεν αλλάζει τον χαρακτήρα της ΕΥΠ, η οποία υπάρχει και λειτουργεί για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της αστικής τάξης, ενάντια στους ανταγωνιστές της και ενάντια στον λαό και στα δικαιώματά του, τόνισε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου συζητείται η κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΥΠ.

Όπως σημείωσε η Μ. Κομνηνάκα, η κυβέρνηση είναι μια φορά υπόλογη για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών στην Εξεταστική Επιτροπή και σήμερα είναι πολλαπλάσια εκτεθειμένη καθώς με την ΠΝΠ επιχειρεί να ξεπλυθεί.

Οι όποιες αλλαγές που προβλέπονται, επισήμανε, επιχειρούν να ντύσουν με το δήθεν κύρος της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» τη λειτουργία της ΕΥΠ, επί της ουσίας θωρακίζουν τη δράση της ΕΥΠ και άλλων κρατικών μηχανισμών, ενώ η κουβέντα για «θεσμικές εγγυήσεις» καλλιεργούν αυταπάτες ότι η ΕΥΠ μπορεί να αποκτήσει πιο δημοκρατικό πρόσωπο.

Η βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε προκλητικό εμπαιγμό και υποκρισία τη διάταξη που προβλέπει ότι ο διορισμός του διοικητή της ΕΥΠ θα γίνεται με τη «γνώμη» της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, δηλαδή της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Επιτροπή, αλλά όταν θα καλείται ο εκάστοτε διοικητής να εξεταστεί από τα μέλη της Επιτροπής, θα επικαλείται το «απόρρητο», όπως έγινε άλλωστε πρόσφατα…

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και ο ορισμός δύο εισαγγελέων για την έγκριση άδειας για άρση απορρήτου επικοινωνιών, λες και εμποδίζονται έτσι οι άδειες.

Άλλωστε, πρόσθεσε η Μ. Κομνηνάκα, δεν καταργείται η απαράδεκτη διάταξη που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει όποιον παρακολουθείται μετά το τέλος της παρακολούθησης.

Στόχος της ΠΝΠ, ξεκαθάρισε η βουλευτής του ΚΚΕ, είναι να χρυσώσετε το χάπι στον λαό για να ανεχθεί τον δυσώδη βούρκο των παρακολουθήσεων που έχουν δημιουργήσει όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις.

Γι’ αυτό ξεκαθάρισε ότι το θεσμικό πλαίσιο δεν διορθώνεται, αλλά καταργείται όπως ζητά μόνο το ΚΚΕ. Τόνισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει την ΠΝΠ και κάλεσε τον λαό να μην ανεχθεί τις πρακτικές που καταπατούν τα δικαιώματά του.

Δείτε ακόμα...