Η κυβέρνηση τροφοδοτεί την ένταση στο ΑΠΘ για να επιβάλλει την Πανεπιστημιακή αστυνομία

Την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητές στο ΑΠΘ, με ευθύνη της κυβέρνησης κατήγγειλε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 27 Μάη στο «ONETV.GR».

Σημείωσε πως η κατασκευή της βιβλιοθήκης αποτελεί το πρόσχημα για να επιβληθεί η παρουσία της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Η παρουσία των ΜΑΤ που προκαλούν τους φοιτητές, τροφοδοτεί τις εντάσεις και ρίχνει νερό στο μύλο προβοκατόρικων ενεργειών που αξιοποιεί η κυβέρνηση για να περάσει τα σχέδιά της.  

Οι αντιδραστικές προθέσεις της κυβέρνησης, συμπλήρωσε, αποτυπώνονται και στο νέο νόμο πλαίσιο που παρουσίασε χθες, οι ρυθμίσεις του οποίου μετατρέπουν τα Πανεπιστήμια σε σούπερ μάρκετ, συνεχίζουν την υποβάθμιση των πτυχίων ενώ υποτάσσουν την έρευνα στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και όχι στις ανάγκες της επιστήμης.

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά και τις τελευταίες εξελίξεις, ο Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε τις απαράδεκτες προκλήσεις της Τουρκίας, σημείωσε όμως ότι αυτή η ένταση τροφοδοτείται από τα παζάρια της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για την ενίσχυση του Νοτιοανατολικού πυλώνα του ΝΑΤΟ.

Οσο η χώρα εμπλέκεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τόσο οι κίνδυνοι στην περιοχή θα δυναμώνουν και θα προωθείται το αμερικανονατοϊκό σχέδιο περί συνδιαχείρισης του Αιγαίου, σημείωσε, επικαλούμενος μάλιστα τις σχετικές δηλώσεις  του Στέητ Ντιπάρτμεντ αλλά και της ΕΕ. «Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και σταθεροποίησης στην περιοχή, το αντίθετο ισχύει» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως αυτή την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων για συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την πληρώνει ήδη πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός, με τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς  που δεν αφορούν την άμυνα της χώρας, με την ακρίβεια και τα υψηλά τιμολόγια στην Ενέργεια και ενδεχομένως με την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, στο όνομα της σταθερότητας στην περιοχή.  

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...