Η κυβέρνηση ξεσπά σε δύο «εγκληματίες» στην Καρδίτσα

Στο στόχαστρο της μπήκαν δύο νέοι που έκαναν το «έγκλημα» να κάθονται στην πλατεία της Καρδίτσας. Παρά το γεγονός ότι φορούσαν μάσκες, ξαφνικά δέχτηκαν την επίθεση αστυνομικών, που αφού έριξαν με βίαιο τρόπο κάτω μια μαθήτρια, τις πέρασαν χειροπέδες(!) και προχώρησαν στην προσαγωγή της.

Το γεγονός εξόργισε τους περαστικούς που έσπευσαν στο σημείο και φώναζαν «ντροπή» προς τους αστυνομικούς.  

Αυτό το γεγονός δεν είναι το μόνο. Λίγες μέρες πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, με την κυβέρνηση να έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις, τους εισαγγελείς να καλούν τους υγειονομικούς να απολογηθούν για τις ανακοινώσεις τους, συλλαμβάνει φοιτητές στη Θεσσαλονίκη για πρόκληση σε διέγερση!

Παράλληλα η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την εξάπλωση της πανδημίας και το αθωράκιστο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά αντίθετα συνεχίζει να στοχοποιεί τη νέα γενιά ως ανεύθυνη, με το μόνο δήθεν που την ενδιαφέρει να είναι πώς θα γίνει «υπερμεταδότης» του ιού.

Σε σχόλιο για το γεγονός προχώρησε και το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ:

Ντροπή και αίσχος! Στο στόχαστρο του κρατικού αυταρχισμού βρέθηκαν δύο φοιτητές στην Καρδίτσα, που έκαναν το «έγκλημα» να κάθονται στην κεντρική πλατεία της πόλης φορώντας μάσκα και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Το κράτος είναι δυναμικά “παρών” όταν πρόκειται να καταστείλει και να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία και εκκωφαντικά “απών” όταν πρόκειται να αναλάβει τις ευθύνες του για την προστασία της υγείας και της ζωής. Γιατί και στην Καρδίτσα παντελής είναι η απουσία του κράτους από την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πλημμυροπαθών, από την αναγκαία επαναλειτουργία κέντρων υγείας, όπως στο Μουζάκι, από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό στο νοσοκομείο της πόλης κ.ο.κ.

Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους αυταρχισμού και καταστολής, θα θερίσει θύελλες αντίστασης και ανυποχώρητου αγώνα!

Δείτε ακόμα...