Η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης των Ιαματικών πηγών

Πηγή: Eurokinissi

Την απόρριψη της πρότασης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού για την δημιουργία της Α.Ε «Ιαματικές πηγές Ελλάδας», αλλά και οποιουδήποτε άλλου εταιρικού σχήματος το οποίο θα  υπονομεύει την αξιοποίηση και λειτουργία των ιαματικών πηγών προς όφελος της κοινωνίας των νησιών του βόρειου Αιγαίου που διαθέτουν αυτόν τον φυσικό πόρο, ζητάει η Λαική Συσπείρωση Β. Αιγαίου.

Αναλυτικά το αίτημά της προς τον Πρόεδρο του Π.Σ Β. Αιγαίου:

κ. Πρόεδρε,  

πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Τουρισμού πρόκειται να φέρει σε διαβούλευση Σ/Ν το οποίο θα εμπεριέχει την ίδρυση της Α.Ε «Ιαματικές πηγές Ελλάδας» για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των ιαματικών πηγών των νησιών μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

 Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής ανάπτυξης Ιαματικού Τουρισμού και Τουρισμού Ευεξίας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έγινε σαφές ότι στο Β μέρος του νομοσχέδιου (Άρθρα 7-14) υπάρχουν διατάξεις που διαμορφώνουν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για να μεταβιβαστούν χωρίς αντάλλαγμα στην Α.Ε «Ιαματικές πηγές Ελλάδας»,οι ιαματικές πηγές του Δημοσίου και των Δήμων.

 Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Άρθρο 8.2 «Μεταβιβάζονται, περιέρχονται ή παραχωρούνται χωρίς αντάλλαγμα, δικαιώματα χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης, περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης φυσικών ιαματικών πόρων, ακινήτων και υποδομών και εγκαταστάσεων εντός αυτών ή εντός του περιβάλλοντος χώρου αυτών σε ακτίνα χιλίων μέτρων.

  Πιστεύοντας ότι αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς (τοπικής διοίκησης  – επαγγελματικούς συλλόγους- σωματεία, κλπ), καλούμε την διοίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να συμπεριλάβει το θέμα, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί και να εκφραστεί η ομόφωνη διαφωνία μας σε μια τέτοια προοπτική.

  Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί από το Π.Σ είναι η  απόρριψη της πρότασης του νομοσχέδιου του Υπουργείου Τουρισμού για την δημιουργία της Α.Ε «Ιαματικές πηγές Ελλάδας», αλλά και οποιουδήποτε άλλου εταιρικού σχήματος το οποίο θα  υπονομεύει την αξιοποίηση και λειτουργία των ιαματικών πηγών προς όφελος της κοινωνίας των νησιών του βόρειου Αιγαίου που διαθέτουν αυτόν τον φυσικό πόρο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...