Η Λευκορωσία καταγγέλλει τη συγκέντρωση ουκρανικών στρατευμάτων στα σύνορά της

Η Λευκορωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχει σημαντική συγκέντρωση ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορά της και προειδοποίησε ότι αυτό αποτελεί απειλή για την ασφάλειά της.

«Αυτή τη στιγμή σημαντική ομάδα του ουκρανικού στρατού έχει συγκεντρωθεί πολύ κοντά στον λευκορωσικο- ουκρανικό τομέα των συνόρων», επεσήμανε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, ισχυριζόμενο ότι «το ενδεχόμενο ένοπλων προκλήσεων, οι οποίες ενδέχεται να κλιμακωθούν σε περιστατικά στα σύνορα, ήταν υψηλό εδώ και καιρό».

Νωρίτερα, σήμερα, ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, είχε δηλώσει ότι στη χώρα θα ιδρυθεί «νέα δύναμη εθελοντών» για την υπεράσπιση της επικράτειάς της, ώστε οι πάντες να εκπαιδευτούν στον «χειρισμό όπλων», να είναι σε θέση να αντιδράσουν αν η χώρα υποστεί επίθεση και να συμβάλουν στη διατήρηση της δημόσιας τάξης σε καιρό ειρήνης.

Ο υπουργός Άμυνας, Βίκτορ Χρένιν, διευκρίνισε πως η παραστρατιωτική «δύναμη εθελοντών» θα αποτελείται από 100.000 ως 150.000 μέλη, προσθέτοντας ότι το προσωπικό της θα αυξηθεί αν κρίνεται πως απαιτείται. Το σχέδιο είναι να γίνει εκπαίδευση σε κάθε χωριό και πόλη, πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»

Δείτε ακόμα...