Η Μ. Κομνηνάκα για το Ν/Σ του Υπ. Δικαιοσύνης: Προωθεί μηχανισμούς χαφιεδισμού

Τον χαφιεδισμό προωθεί η Οδηγία της ΕΕ που ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι υπό συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Ωστόσο, το νομοσχέδιο αντιμετωπίζεται θετικά όχι μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ που εγκαλεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην ενσωμάτωση της Οδηγίας!

Κανένα στοιχείο προοδευτικότητας δεν υπάρχει, σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα υπογραμμίζοντας  ότι το Κόμμα καταψηφίζει το νομοσχέδιο. 

Μίλησε για «την ανάπτυξη ενός μηχανισμού χαφιεδισμού για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων επιχειρηματικών ομίλων στο πλαίσιο του αδυσώπητου ανταγωνισμού του» και πρόσθεσε ότι έχουμε πολλές φορές δει σε αυτό το πλαίσιο να γίνονται και οι διάφορες αποκαλύψεις και, τελικά, στην πορεία, να οδηγούνται, στην ουσία, σε συγκάλυψη. 

Σημείωσε πως θα υπάρχει η δυνατότητα να καταγγέλλονται ακόμα και ανώνυμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, οι παραβιάσεις της ενωσιακής νομοθεσίας που αφορά μια πολύ μεγάλη γκάμα υποθέσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται κι αυτή η γνωστή καταπολέμηση της λεγόμενης τρομοκρατίας, της γνωστής έννοιας-λάστιχο που αξιοποιείται διευρυμένα στην ΕΕ και στρέφεται κατά των λαϊκών ελευθεριών. 

Με την Οδηγία προωθείται η δημιουργία ενός πολύμορφου μηχανισμού «που προστατεύει και ενθαρρύνει τους αναφέροντες, όπως τους αποκαλεί, των παραβιάσεων του Ενωσιακού Δικαίου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για την προώθηση, και με αυτόν τον τρόπο, του επικίνδυνου χαφιεδισμού, κατά το κοινώς λεγόμενο, όπως έχει θεσμοθετηθεί, τηρουμένων, βέβαια, των αναλογιών, για τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες στα δικαστήρια», όπως ανέδειξε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, και χτες κατά την τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο.

Δείτε ακόμα...