«Η Μαντόνα με το γούνινο παλτό» μέχρι τις 4 Απρίλη

Η βραβευμένη σκηνοθέτιδα (βραβείο Κάρολος Κουν σκηνοθεσίας) Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη ανεβάζει για πρώτη φορά στη σκηνή το μυθιστόρημα του Τούρκου συγγραφέα Σαμπαχατίν Αλί, με την παγκόσμια απήχηση, «Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό», σε θεατρική απόδοση της Εφης Βενιανάκη.

Το έργο παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλάμπρα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, μέχρι τις 4 Απρίλη.

Ένας συνεσταλμένος Τούρκος, ο οποίος δυσκολεύεται να βρει νόημα στη ζωή, φεύγει, μετά το τέλος του Μεγάλου Πολέμου, για το Βερολίνο, με σκοπό να μαθητεύσει στο εμπόριο αλλά και να ανακαλύψει τη ζωή. Οντας ερασιτέχνης ζωγράφος, εκεί στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, στα ενδιαφέροντα μέρη και μουσεία, στα περιβόητα καμπαρέ, θα γνωρίσει μια όμορφη Γερμανίδα καλλιτέχνιδα, η οποία θα του αλλάξει τη ζωή. Η σχέση τους θα μεταμορφώσει και θα στοιχειώσει και τους δύο για πάντα.

Μια ιστορία αγάπης και απώλειας, επίκαιρη και διαχρονική, καθώς αφορά όλα εκείνα που θέλουμε να πούμε, όλες τις σκέψεις που κάνουμε και δεν μοιραζόμαστε, όλα τα ανείπωτα, που μας πνίγουν και τελικά μας οδηγούν σε έναν συμβολικό ή και όχι μαρασμό…

Συντελεστές: Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Νικολόπουλος, Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Λυτζέρης, Επιμέλεια κίνησης – Χορογραφία: Ματίνα Κωστιάνη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βίκυ Διαμαντοπούλου, Φώτης Καράλης, Βασίλης Τριανταφύλλου.

Παίζει ζωντανά ο μουσικός: Ανδρέας Γυφτάκης.

Δείτε ακόμα...