Η Ουάσινγκτον θα άρει τις αντιρρήσεις της για την αποστολή αρμάτων Abrams στην Ουκρανία, γράφει η Wall Street Journal

Άρμα μάχης Abrams M1A1
Άρμα μάχης Abrams M1A1

Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, οι ΗΠΑ πρόκειται να άρουν τις αντιρρήσεις τους για την αποστολή αμερικανικών αρμάτων μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία και μια ανακοίνωση για το θέμα αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η ανακοίνωση θα αποτελεί μέρος μιας «ευρύτερης διπλωματικής συνεννόησης» με τη Γερμανία με βάση την οποία το Βερολίνο θα συμφωνήσει να στείλει μικρότερο αριθμό των δικών του αρμάτων Leopard 2, αλλά και να εγκρίνει την επανεξαγωγή τους από την Πολωνία και άλλες χώρες προς την Ουκρανία.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters ζητώντας να μην κατονομαστούν είπαν ότι δεν γνωρίζουν αν έχει ληφθεί μια οριστική απόφαση για την αποστολή των Abrams στην Ουκρανία, μια ενέργεια που θα ενθάρρυνε τη Γερμανία να πράξει το ίδιο.

Το Πεντάγωνο δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν αυτές τις πληροφορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...