Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία στο πλευρό της ΠΟΕΣ για την πιθανή κατάργηση του συνδικαλισμού

Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία
Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία

Με επιστολή της προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας, το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τα πολιτικά κόμματα, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (WFTU) παίρνει θέση απέναντι στην πιθανολογούμενη κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς και προαναγγέλλει τη διεθνοποίηση του θέματος εφόσον κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Θέμα: Το δικαίωμα της ελευθερίας του συνδικαλίζεσθαι στους εν ενεργεία στρατιωτικούς

Αγαπητοί κύριοι.

Εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, που αριθμεί πάνω από 105.000.000 μέλη από 130 χώρες του κόσμου, εκφράζουμε την ανησυχία μας στην πληροφορία και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει το νόμιμο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι αρχικώς στους εν ενεργεία στρατιωτικούς και εν συνεχεία στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ως ένας Παγκόσμιος Οργανισμός Συνδικαλιστικών Οργανώσεων με νόμιμη και μακρά παρουσία σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας στη Γενεύη, στην UNESCO στο Παρίσι, στον FAO στη Ρώμη κ.α. ζητάμε να μην υλοποιηθούν τα ανωτέρω σχέδια, εφόσον υφίστανται.

Το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι είναι ένα νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα από εθνικούς και διεθνείς φορείς και αναφαίρετο δικαίωμα των εν ενεργεία στρατιωτικών για την προάσπιση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στο παραπάνω σχέδιο, δεν θα μείνουμε απαθείς. Θα διεθνοποιήσουμε το γεγονός και μαζί με συνδικαλιστικούς φορείς από όλο τον κόσμο θα οργανώσουμε δίκαιη και νομική αντεπίθεση.

Δείτε ακόμα...