Η ΠΕΑΠΣ στηρίζει τον αγώνα των υγειονομικών

Από παλιότερη συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός
Φώτο Αρχείου / Από παλιότερη συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός / Πηγή: ΟΕΝΓΕ

Τον αγώνα των υγειονομικών στηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος στηρίζει τον αγώνα των υγειονομικών που αγωνίζονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να σώσουν ζωές συνανθρώπων τους, θυσιάζοντας πολλές φορές την υγεία τους και διακινδυνεύοντας να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους. Σε ένα υγειονομικό σύστημα, αθωράκιστο και γυμνό που αφήνεται από την κυβέρνηση, στη λογική του κόστους – οφέλους, αστελέχωτο τόσο από έμψυχο υλικό όσο και από υλικοτεχνική υποδομή και  ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος στις 16 Φλεβάρη  με 24ωρη πανελλαδική απεργία, συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή στην Αθήνα και αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στις άλλες πόλεις.

Διεκδικούμε και εμείς μαζί τους εν μέσω πανδημίας και ενώ η κυβέρνηση έχει επαναπαυθεί στον εμβολιασμό  για τη μη διάδοση του φονικού ιού, παρ΄όλες τις καθυστερήσεις στην παραλαβή τους και τον ανηλεή πόλεμο χαρακωμάτων των φαρμακοβιομηχανιών που αδειοδοτήθηκαν για την διατήρηση της πατέντας που θα απογειώσει και τα κέρδη τους:

-Να αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση όλα τα ασφαλή και διαθέσιμα εμβόλια για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

-Να ενισχυθούν με προσωπικό τα Κέντρα Υγείας για να αναλάβουν τον εμβολιασμό αδιάλειπτα, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους.

-Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου νοσοκομειακού και ιατρικού προσωπικού. Απαιτούμε η υγεία μας να είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα και όχι εμπόρευμα στις ιδιωτικές ιατρικές επιχειρήσεις.

-Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

-Να επιταθούν  οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας και να ενταχθούν στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

-Να δοθούν οι μισθολογικές διεκδικήσεις και τα επιδόματα που διεκδικούν δίκαια οι υγειονομικοί.

Εμείς οι απόμαχοι πυροσβέστες δηλώνουμε ότι:

– Αρνούμαστε να πληρώσουμε ξανά την οικονομική κρίση,

– Αρνούμαστε το κοινωνικό αγαθό της υγείας μας – η πρωτοβάθμια φροντίδα, η φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη – να μετατρέπεται σε εμπόρευμα.

– Αρνούμαστε το ελαστικό εργάσιμο χρόνο των δέκα και πλέον ωρών των παιδιών και των εγγονιών μας, την ανεργία, τις μειώσεις των νέων μισθών, το ξεχαρβάλωμα των πενιχρών και ήδη κατακρεουργημένων συντάξεών μας, την ιδιωτικοποίηση και αστυνόμευση των πανεπιστημίων και πολυτεχνείων αντί την οικονομική στήριξη  με προσωπικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και έρευνα».

Δείτε ακόμα...