Η Πολωνία παρέδωσε εκατοντάδες άρματα μάχης στην Ουκρανία

Η Πολωνία παρέδωσε εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης τύπου Τ-72 και ΤΟΜΑ BMP-2, μετέδωσε το Πολωνικό Ραδιόφωνο. Σύμφωνα με τις Πολωνικές αναφορές, τα τεθωρακισμένα είναι αρκετά για να σχηματιστούν δύο τεθωρακισμένες ταξιαρχίες.

«Δεν θα δώσω συγκεκριμένα στοιχεία. Η Πολωνία προμήθευσε, προμηθεύει και θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης T-72», δήλωσε στο Πολωνικό Ραδιόφωνο, ο επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας της Πολωνίας, Πάβελ Σόλοχ, λέγοντας ότι «μιλάμε για σημαντικούς αριθμούς».

Στις 23 Απρίλη, ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης Πιότρ Μιούλερ δήλωσε, επικαλούμενος τον πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσι, ότι η Βαρσοβία έχει ήδη μεταφέρει όπλα αξίας άνω των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο. Αυτές οι παραδόσεις περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, όλμους, drones και πυρομαχικά. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού Μίχαλ Ντβόρτζίκ, η Πολωνία βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ όσον αφορά τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία.

Από την άλλη, η Μόσχα απέστειλε διπλωματική νότα προς την Βαρσοβία, δηλώνοντας ότι οποιαδήποτε τρένα με στρατιωτικό φορτίο για την Ουκρανία θα γίνουν «νόμιμοι στόχοι».

Πηγή: Ria Novosti

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...