Η Ρωσία ενισχύει την άμυνά της κοντά στην Ιαπωνία

Παράκτια πυραυλικά συστήματα «Bastion»

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι μια μεραρχία των αμυντικών πυραυλικών συστημάτων της παράκτιας άμυνας Bastion αναπτύχθηκε στο Παραμουσίρ, μια από τις Κουρίλες νήσους στον βόρειο Ειρηνικό, ορισμένες από τις οποίες η Ιαπωνία θεωρεί δικό της έδαφος.

Η κίνηση αυτή είναι μέρος μιας ευρύτερης ενίσχυσης των αμυντικών συστημάτων της Ρωσίας στις αχανείς περιοχές της στην άπω ανατολή, δήλωσε ο υπουργός ’Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, απαντώντας εν μέρει σ’ αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε προσπάθειες των ΗΠΑ να «περιορίσουν» τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο Σοϊγκού μιλούσε σε ανώτατους αξιωματικούς του στρατού μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ θεμελίωσαν την «άνευ ορίων» συνεργασία τους κατά τις συνομιλίες που είχαν στο Κρεμλίνο με συμφωνίες που υπέγραψαν για βαθύτερη ενεργειακή και στρατιωτική συνεργασία. «Για να περιορίσουν τη Ρωσία και την Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν σημαντικά τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή της Ασίας -Ειρηνικού, ενισχύοντας τους πολιτικούς και στρατιωτικούς δεσμούς με τους συμμάχους τους, συνεχίζοντας να δημιουργούν μια νέα αμερικανική αρχιτεκτονική ασφαλείας στην περιοχή αυτή», δήλωσε ο Σοϊγκού σε βίντεο με το μήνυμά του το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο ’Αμυνας της Ρωσίας.

Ο Σοϊγκού είπε ότι το σύστημα Bastion θα ενισχύσει τη ρωσική ασφάλεια γύρω από το αρχιπέλαγος των Κουρίλων νήσων.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στα ανατολικά της χώρας έχουν παραλάβει περίπου 400 είδη σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών SU-57 και αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, δήλωσε ο Σοϊγκού.

«Οι στρατιωτικές δυνατότητες της ανατολικής στρατιωτικής περιφέρειας έχουν αυξηθεί σημαντικά», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...