Η Ρωσία ετοιμάζει την πρώτη ταινία που θα γυριστεί στο διάστημα

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός
Φώτο Αρχείου / Διεθνής Διαστημικός Σταθμός / Πηγή: WIKIPEDIA

Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση του διαστημόπλοιου Soyuz-MS19, από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν. Υπό άλλες συνθήκες δεν θα αποτελούσε ίσως έκπληξη, όμως αυτή η αποστολή δεν έχει μόνο αστροναύτες αλλά μεταφέρει για πρώτη φορά και καλλιτέχνες για την παραγωγή της μοναδικής έως σήμερα κινηματογραφικής ταινίας, τα γυρίσματα της οποίας θα πραγματοποιηθούν όντως στο διάστημα.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Klim Shipenko και θα πρωταγωνιστήσει η ηθοποιός Julia Peresild, οι οποίοι θα παραμείνουν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό επί δώδεκα ημέρες για την ταινία «Πρόκληση», που αναμένεται να ολοκληρωθεί αλλά και να κάνει την πρεμιέρα της την επόμενη χρονιά.

Η ηθοποιός εκπαιδεύτηκε κατάλληλα σαν κοσμοναύτης, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει στην αποστολή και κατ’ επέκταση στην ταινία. Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι λήψεις θα είναι συνολικής διάρκειας 35 λεπτών στο εσωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, που λειτουργεί επί 23 χρόνια.

Επικεφαλής της αποστολής είναι ένας από τους πλέον έμπειρους Ρώσους κοσμοναύτες, ο 49χρονος Anton Skaplerof, πρώην πιλότος της ρωσικής αεροπορίας, ο οποίος κατάγεται από την Κριμαία.

Δείτε ακόμα...