Η Σαουδική Αραβία ενδιαφέρεται να ενταχθεί στους BRICS, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν. Αφρικής

BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική)
BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική)

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa, ο οποίος μόλις επέστρεψε από επίσημη επίσκεψη στο βασίλειο, δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία έχει εκφράσει ενδιαφέρον να ενταχθεί στην ομάδα BRICS που απαρτίζεται από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

«Ο Πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ εξέφρασε την επιθυμία της Σαουδικής Αραβίας να ενταχθεί στην ομάδα των BRICS», ανέφερε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός ABC, σύμφωνα με τον πρόεδρο σήμερα Τρίτη, «Δεν είναι η μόνη χώρα. Που επιθυμεί να ενταχθεί στο BRICS».

Ο Ramaphosa υπενθύμισε ότι η Νότια Αφρική θα έχει την προεδρία των BRICS το 2023. «Οι ΒRICS θα πραγματοποιήσουν σύνοδο κορυφής το επόμενο έτος υπό την προεδρία της Νότιας Αφρικής και το θέμα για ένταξη και άλλην χωρών στην ομάδα BRICS πρόκειται να εξεταστεί. Ορισμένες χώρες κάνουν προσεγγίσεις στα μέλη των BRICS και τους έχουμε δώσει την ίδια απάντηση, ότι θα συζητηθεί από τους εταίρους των BRICS και στη συνέχεια θα ληφθεί απόφαση», διευκρίνισε ο πρόεδρος.

Η επίσημη επίσκεψη του Ραμαφόζα στη Σαουδική Αραβία ολοκληρώθηκε στις 16 Οκτωβρίου. Οι δύο κυβερνήσεις υπέγραψαν πακέτο συμφωνιών και μνημονίων για κοινά έργα συνολικής αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Νότια Αφρική εντάχθηκε στους BRICS τον Φεβρουάριο του 2011.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...