Η Σουηδία απέλασε στην Τουρκία έναν Κούρδο μέλος του PKK

ΝΑΤΟ - Σουηδία

Πράξη γίνονται τα αποτελέσματα των παζαριών της Τουρκίας με τη Σουηδία για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Έναν Κούρδο, μέλος του PKK, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, συνέλαβε η κυβέρνηση της Σουηδίας και τον απέλασε νύχτα  στην Τουρκία, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Μαχμούτ Τατ είχε καταδικαστεί στην Τουρκία σε φυλάκιση 6,5 ετών ως μέλος του PKK, μιας οργάνωσης που θεωρείται τρομοκρατική από την Άγκυρα και την ΕΕ.

«Αφού συνελήφθη από τη σουηδική αστυνομία και οδηγήθηκε στο κέντρο κράτησης στη Μέλνταλ, μεταφέρθηκε στην Τουρκία με αεροπλάνο» μετέδωσε το πρακτορείο.

Η τύχη ορισμένων Κούρδων υπηκόων της Τουρκίας που έχουν εξοριστεί ή καταφύγει στη Σουηδία και, σε μικρότερο βαθμό, στη Φινλανδία, είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων με την Άγκυρα ώστε οι δύο σκανδιναβικές χώρες να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ζητώντας μεταξύ άλλων, την απέλαση πολλών Κούρδων που βρίσκονται στις χώρες αυτές. Για μια ακόμα φορά οι Κούρδοι γίνονται τα θύματα των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και παζαριών.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...