Η «Σύγχρονη Εποχή» στο 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Σύγχρονη Εποχή - Βιβλιοπωλείο

Στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, που φέτος κλείνει τα 50 χρόνια του, θα συμμετέχει και φέτος η «Σύγχρονη Εποχή», στο περίπτερο 67 – 69.

Το 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που «ανοίγει τις πόρτες του» την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, αποτελεί θεσμό – ορόσημο στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Φέτος μάλιστα, καταγράφει τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτέμβρη, με ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη στις 18.00-22.30, Παρασκευή και Σάββατο στις 18.00-23.00, Κυριακή το πρωί 10.30-15.00 και το απόγευμα 18.00-22.30.

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ μεταξύ άλλων θα έχει αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, τον πρωτοπόρο του μεταπολεμικού και σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατό του, που συμπληρώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβρη.

Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη, στις 20.00.

Εκδηλώσεις στο χώρο της έκθεσης

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η «Σύγχρονη Εποχή» οργανώνει τρεις βιβλιοπαρουσιάσεις:

  • Στις 4 Σεπτέμβρη, στις 19.00, στη Σκηνή «Κοσμάς Πολίτης», θα παρουσιαστεί το έργο της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ, «Επιστήμη και θρησκεία». Θα μιλήσει ο Αποστόλης Χαρίσης, κοινωνιολόγος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 8 Σεπτέμβρη, στις 21.00, στη Σκηνή «Ηλίας Βενέζης», θα παρουσιαστεί η επεξεργασία του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ «Πολιτική Προστασία: Από ποιον και για ποιον; Οι θέσεις του ΚΚΕ στον αντίποδα της στρατηγικής του κεφαλαίου». Θα μιλήσει ο Αντώνης Ραλλάτος, δασολόγος, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του Κόμματος.
  • Στις 11 Σεπτέμβρη, στις 21.00, στη Σκηνή «Κοσμάς Πολίτης», θα παρουσιαστεί η επεξεργασία του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ «1922. Ιμπεριαλιστική εκστρατεία & Μικρασιατική καταστροφή». Θα μιλήσει ο Κώστας Σκολαρίκος, Δρ Κοινωνιολογίας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...