Η Τουρκική επιθετικότητα

Συνάντηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σ. Μισέλ με τον Ρ.Τ. Ερντογάν
Φώτο Αρχείου / Συνάντηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σ. Μισέλ με τον Ρ.Τ. Ερντογάν / Πηγή: Eurokinissi

Οι προκλήσεις του Τουρκικού αστικού κράτος σε βάρος της Ελλάδας δεν έχουν τέλος, με την επανάληψη του προ διετίας, σκηνικού στο Αιγαίο και τον Έβρο! Τότε είχαμε την επακούμβιση τουρκικής ακταιωρού στην κανονιοφόρο «Ναυμάχος», τον παρ’ ολίγο εμβολισμό του «Γαύδος», και την σύλληψη των 2 στρατιωτικών στον Έβρο. Αυτή τη φορά έχουμε αρχικά προώθηση προσφύγων – μεταναστών στα σύνορα του Έβρου, ρίψη χημικών στο Ελληνικό έδαφος και προσπάθεια γκρεμίσματος του φράχτη στο Κάραγατς. Επιπλέον χθες είχαμε παρά λίγο εμβολισμό σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού στην Κω, καθώς και υπερπτήσεις Τουρκικών  αεροσκαφών πάνω από τον Έβρο.

Ο Τουρκικός στρατός βρίσκεται στο έδαφος της Συρίας, καταπατά επομένως την συνθήκη της Λωζάνης.

Η αμφισβήτηση των συνόρων στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας πάει πολλά χρόνια πίσω. Οι υπερπτήσεις Τουρκικών αεροσκαφών πάνω από Ελληνικά νησιά είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Έβρος και Αιγαίο όμως σημαίνει συνθήκη της Λωζάνης. Συνθήκη που αμφισβητεί η Τουρκία τόσο με δηλώσεις αξιωματούχων, όσο και με στρατιωτικά μέσα! Είναι η ίδια συνθήκη που προσδιορίζει τα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία! Ο Τουρκικός στρατός βρίσκεται μέσα στο έδαφος της Συρίας, καταπατώντας τα κυριαρχικά δικαιώματά της, επομένως και την συνθήκη της Λωζάνης. Τα καταπατά, όμως με τις ευλογίες και την σύμπραξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και της Ρωσίας. Προφανώς με την επέμβαση της Τουρκίας στο Συριακό έδαφος, εξυπηρετούνται και τα δικά τους συμφέροντα. 

Είναι λοιπόν καθαρό! Τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών είναι πάνω από σύνορα και διεθνείς συνθήκες, είτε είναι Συριακά, είτε Ελληνικά!

Επί δεκαετίες οι Ελληνικές κυβερνήσεις -και η σημερινή- καθησυχάζουν το λαό με το να παραπονούνται για την τουρκική προκλητικότητα σ’ αυτούς που διαχρονικά παίζουν το ρόλο «Πόντιου Πιλάτου». Η σημερινή κατάσταση στα σύνορα, αλλά και η ιστορική πείρα των Ελληνο- Τουρκικών σχέσεων διαψεύδει όσους λιβανίζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ & ΕΕ, ότι δήθεν παρέχουν ασφάλεια και σταθερότητα στους λαούς των χωρών μελών τους! 

ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ περιορίζονται σε δηλώσεις, θέλουν την Τουρκία σύμμαχο τους.

Ακόμα και στις μέρες μας ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, αν δεν αδιαφορούν, περιορίζονται σε κάποιες δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας, αλλά μέχρι εκεί! Είναι πλέον οφθαλμοφανές και λέγεται ανοιχτά ότι η Τουρκία πρέπει να μείνει στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και όχι σ’ αυτήν της Ρωσίας. Στο στόχο αυτό των ιμπεριαλιστών της δύσης, εμπλέκονται και συνθλίβονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου και οι διεθνείς συνθήκες που τα προσδιορίζουν. Υπεύθυνη για την εμπλοκή αυτή είναι η πολιτική των Ελληνικών κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το περιστατικό στην Κω και οι υπερπτήσεις στον Έβρο χθες, έγιναν μετά την επιστροφή Ερντογάν από τις Βρυξέλες. Συνέβησαν αμέσως μετά τις συνομιλίες του με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, τους προέδρους της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Επομένως τα περί «απομόνωσης» της Τουρκίας που επαναλάμβανε η κυβέρνηση της ΝΔ, «πήγαν περίπατο».

Ο λαός να μην επαναπαύεται! Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβερνητική πολιτική! Καμιά εμπιστοσύνη προς τους συμμάχους των Ελληνικών κυβερνήσεων. Ο απεγκλωβισμός της χώρας από τις λυκοσυμμαχίες, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους πολέμους τους, είναι επιτακτική ανάγκη και προβάλλει σαν κύριο συμπέρασμα από αυτό που ζούμε σήμερα και η πολεμική εμπλοκή φαίνεται να είναι πιθανότερη από ποτέ.  Μακάρι να συμβεί διαφορετικά!

Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύρχος ΠΝ ε.α.

Δείτε ακόμα...