Η Βαλκανική Ένωση Στίβου βράβευσε Πομάσκι και Τεντόγλου

Τιμητική βράβευση από την Βαλκανική Ένωση Στίβου (ΑBAF) έλαβαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός του ΣΕΓΑΣ και προπονητής των επιτυχιών του ελληνικού στίβου Γιώργος Πομάσκι καθώς και ο αθλητής του και χρυσός ολυμπιονίκης στο μήκος Μίλτος Τεντόγλου. Η βράβευση έγινε κατά την διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου της ΑBAF (28/11) στο Βελιγράδι, παρουσία του μέχρι πρότινος προέδρου της και νυν αντίστοιχου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (EA) Ντομπρομίρ Καραμαρίνοφ καθώς και του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου Σέμπαστιαν Κόου. Στο συνέδριο το παρών έδωσε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.

Στη διάρκεια του Gala o Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων για το 2021 αποσπώντας το σχετικό βραβείο. Ενώ ο προπονητής του Γ. Πομάσκι τιμήθηκε από τον Ν. Καραμαρίνοφ, τόσο για το χρυσό μετάλλιο του Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και για την προσφορά στον κλασικό αθλητισμό των Βαλκανίων και της Ευρώπης γενικότερα.

Εξάλλου ανάμεσα στα άλλα στο συνέδριο συζητήθηκε ανάμεσα στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας η δυνατότητα ίδρυσης Βαλκανικού Κέντρου Προετοιμασίας Αθλητών Στίβου στην Ελλάδα ενω αποφασίστηκε η διοργάνωση απ την χώρα μας το Βαλκανικού πρωταθλήματος βάδην του 2022.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...