Η Βόρεια Κορέα απαντά με πυραυλικές δοκιμές στα γυμνάσια της Νότιας Κορέας

Βόρεια Κορέα Πυραυλική Δοκιμή
Φώτο Αρχείου / Εκτόξευση πυραύλων Πηγή: KCNA

Με δοκιμές πυραύλων «Κρουζ» η Βόρεια Κορέα «απαντά» στις προκλητικές ασκήσεις που πραγματοποιεί ο στρατός της Νότιας Κορέας στις οποίες περιλαμβάνονται σενάρια για παρείσφρηση «βαθιά στα μετόπισθεν του εχθρού».

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε μεγάλο αριθμό πυραύλων «Κρουζ» προς την κατεύθυνση της Κίτρινης Θάλασσας, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Γίνονται αναλύσεις για τις προδιαγραφές των πυραύλων αυτών από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι δοκιμές πυραύλων αυτού του είδους δεν απαγορεύονται δυνάμει των κυρώσεων σε βάρος της Πιονγιάνγκ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αντίθετα με αυτές βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.

Η βορειοκορεατική άσκηση πραγματοποιήθηκε την ώρα που οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας πραγματοποιούν διακλαδική άσκηση, με αντικείμενο την επιθετική διάβαση της Αποστρατιωτικοποιημένης Ζώνης, με ταυτόχρονη απόβαση ειδικών δυνάμεων στο έδαφος «του εχθρού».

Είναι η πρώτη φορά που οι ασκήσεις του νοτιοκορεατικού στρατού πραγματοποιούνται κοντά στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Δείτε ακόμα...